Annonce
Digitalt

Test: Neato D7 er effektiv og ligetil

Neato D7 er en af de pænere robotstøvsugere, jeg har testet, og den er også uhyre effektiv, når den støvsuger. Pr-foto

Der er få robotstøvsugere, der har gjort så lidt væsen af sig som Neato D7 under denne test. Og det er ment på den mest positive måde muligt.

Neato D7 er hurtig at slutte til og starte op efter udpakning, den er vildt effektiv under støvsugning, og der er stort set aldrig nogen uforudsete problemer.

Robotstøvsugeren imponerer under test og placerer sig blandt de bedste på markedet netop nu.

Annonce
Det er let at tømme Netao D7, uden at man skal have for meget kontakt med snavset. Pr-foto

Smart map

Første gang Neato D7 bliver sluppet løs i testen, gør den et forbløffende godt stykke arbejde. Den kommer rundt i hele boligen på imponerende kort tid, og den tegner det mest nøjagtige smart map, jeg har oplevet hos en robotstøvsuger, undervejs - og smart map er altså det nye sort blandt robotstøvsugere.

Hvor man førhen har brugt magnetstriber eller laserstråler til at begrænse robotstøvsugerne fra at køre ind i ledninger mv., er de førende robotstøvsugere nu gået over til smart map. Robotten tegner en plantegning og dit hjem, og du kan efterfølgende både markere, hvor robotten ikke skal støvsuge, og hvor den skal støvsuge. Så det fx er muligt at frede børneværelsets lego-klodser eller give entreen en ekstra støvsugning, selvom du ikke er hjemme.

Og her er Neato D7 altså den bedste, jeg har testet. Den tegner hjemmet nøjagtigt ind, og den styrer uden om de zoner, der skal fredes – så den ikke hænger fast i legetøj, ledninger eller andet rod.

Blandt de bedste

Neato D7 er flot designet, og den er nem at tømme. Den kravler let ind over dørtrin på 2-3 cm, og den sidder meget sjældent fast. Der, hvor den virkelig excellerer, er på dens effektivitet. Den er simpelthen hurtigere end konkurrenterne til at dække det samme areal, og det skyldes formentlig det overlegne smart map. Robotstøvsugeren kan køre ca. to timer på en opladning på halvanden time, og den klarer ca. en kvm. i minuttet.

Appen er også blandt de bedste, jeg har testet. Den er meget brugervenlig – både når der skal sættes zoner ind på smart mappet, når der er servicebeskeder og rapporter efter endt støvsugning.

D7 er den første robotstøvsuger, jeg tester fra Neato, og den imponerer virkelig. Den er blandt de allerbedste på markedet lige nu, og i skrivende stund er den set til 5500 kr. på tilbud, og til den pris får du ikke bedre robotstøvsuger lige nu.

Pris og tilgængelighed: Neato D7 kan købes i fysiske butikker og online. Vejledende pris: 6999 kr. – set til 5500 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce