Annonce
Digitalt

Test: Neato D7 er effektiv og ligetil

Neato D7 er en af de pænere robotstøvsugere, jeg har testet, og den er også uhyre effektiv, når den støvsuger. Pr-foto

Der er få robotstøvsugere, der har gjort så lidt væsen af sig som Neato D7 under denne test. Og det er ment på den mest positive måde muligt.

Neato D7 er hurtig at slutte til og starte op efter udpakning, den er vildt effektiv under støvsugning, og der er stort set aldrig nogen uforudsete problemer.

Robotstøvsugeren imponerer under test og placerer sig blandt de bedste på markedet netop nu.

Annonce
Det er let at tømme Netao D7, uden at man skal have for meget kontakt med snavset. Pr-foto

Smart map

Første gang Neato D7 bliver sluppet løs i testen, gør den et forbløffende godt stykke arbejde. Den kommer rundt i hele boligen på imponerende kort tid, og den tegner det mest nøjagtige smart map, jeg har oplevet hos en robotstøvsuger, undervejs - og smart map er altså det nye sort blandt robotstøvsugere.

Hvor man førhen har brugt magnetstriber eller laserstråler til at begrænse robotstøvsugerne fra at køre ind i ledninger mv., er de førende robotstøvsugere nu gået over til smart map. Robotten tegner en plantegning og dit hjem, og du kan efterfølgende både markere, hvor robotten ikke skal støvsuge, og hvor den skal støvsuge. Så det fx er muligt at frede børneværelsets lego-klodser eller give entreen en ekstra støvsugning, selvom du ikke er hjemme.

Og her er Neato D7 altså den bedste, jeg har testet. Den tegner hjemmet nøjagtigt ind, og den styrer uden om de zoner, der skal fredes – så den ikke hænger fast i legetøj, ledninger eller andet rod.

Blandt de bedste

Neato D7 er flot designet, og den er nem at tømme. Den kravler let ind over dørtrin på 2-3 cm, og den sidder meget sjældent fast. Der, hvor den virkelig excellerer, er på dens effektivitet. Den er simpelthen hurtigere end konkurrenterne til at dække det samme areal, og det skyldes formentlig det overlegne smart map. Robotstøvsugeren kan køre ca. to timer på en opladning på halvanden time, og den klarer ca. en kvm. i minuttet.

Appen er også blandt de bedste, jeg har testet. Den er meget brugervenlig – både når der skal sættes zoner ind på smart mappet, når der er servicebeskeder og rapporter efter endt støvsugning.

D7 er den første robotstøvsuger, jeg tester fra Neato, og den imponerer virkelig. Den er blandt de allerbedste på markedet lige nu, og i skrivende stund er den set til 5500 kr. på tilbud, og til den pris får du ikke bedre robotstøvsuger lige nu.

Pris og tilgængelighed: Neato D7 kan købes i fysiske butikker og online. Vejledende pris: 6999 kr. – set til 5500 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce