Annonce
Digitalt

Test: Nintendo Switch Lite perfektionerer håndholdt gaming

Nintendo Switch Lite er en lækker lille konsol, der ligger godt i hænderne, har en flot skærm og byder på et støt voksende Nintendo Switch spil-bibliotek på farten. Pr-foto
Switch Lite er en fremragende håndholdt konsol, men den er prismæssigt så tæt på originalen, at det er svært at finde argumenterne for ikke at købe storebroren.
Annonce

Nintendo Switch er en af de bedste Nintendo-konsoller, der er lavet, og det siger ikke så lidt. Den lille nuttede konsol fungerer som en klassisk hjemmekonsol, men kan tages ud af docken og bruges håndholdt på farten. Nu er Nintendo Switch Lite på gaden – helt uden Switch, for denne konsol kan ikke ”switche” mellem dock og håndholdt: Den er udelukkende lavet til håndholdt brug, og det kan man heldigvis godt mærke.

Konsollen kommer i tre farver: gul, turkis og grå. De er alle lavet i mat plastik, der føles godt i hænderne, og så har Switch Lite den D-pad, som mange savner på den originale Nintendo Switch. Pr-foto
Annonce

Lille, let og lækker

Nintendo Switch Lite er ”light”. Den vejer 275 g, mens originalen vejer 297, og måler 9,1x20,8x1,4 cm, mens originalen måler 10,2x23,9x1,4 cm (tykkelsen er den samme).

Skærmen er selvfølgelig også det mindre – 5,5” sammenlignet med 6,2” – men det er ikke nogen mærkbar forringelse. Selv i teksttunge spil, som i Fire Emblem: Three Houses, er det let at få al information med. Lysstyrken har fået et nøk op, og opløsningen er stadig 1280x720 pixels. Det betyder, at Mario Kart og de mange andre titler fra det allerede imponerende Switch-bibliotek også tager sig rigtig godt ud på Lite.

Som prikken over i’et har Swith Lite syv timers batteritid, sammenlignet med de 2,5-6,5 timer, originalen havde. Den nyligt lancerede opdaterede version af Nintendo Switch vrider dog 4,5-9 timer ud af batteriet.


Annonce

Bedre til børn

At Lite er mindre, betyder også, at den egner sig bedre til børnehænder end storebroren gør. Det kan være en udfordring, hvis man er voksen og har store hænder – personligt passer den fint til mine medium-størrelse hænder.

Switch Lite har ingen aftagelige Joy-Cons, og det gør, at den føles mere robust – hvilket igen appellerer til lidt mere hårdhændet brug af børn. Konsollen har endelig fået et dedikeret D-pad i venstre side, og dét har været savnet.

Overfladen er i mat plastik, som igen virker bedre til håndholdt spil end originalen, og den ligger bare rigtig godt i hænderne.

Skærmen er selvsagt mindre på Switch Lite end på den originale Switch, men det har ikke været noget problem i testen her. Selv teksttunge spil fungerer fint på 1280x720-displayet, og lysstyrken har tilmed fået et nøk op. Pr-foto
Annonce

Hvad skal man vælge?

Nintendo Switch Lite gør utroligt meget rigtigt i forhold til håndholdt spil, men den har selvsagt sine begrænsninger i forhold til originalen. Det er muligt at slutte Joy-Cons eller en Pro Controller til Lite, men den har ingen støttefod, så det giver lidt udfordringer, hvis to venner pludselig vil spille Mario Kart. Den kan heller ikke dockes, og selvom jeg ofte spiller Switch håndholdt, er der en del spil, som bare er bedre på tv’et – særligt hvis man er flere.

Når man holder disse begrænsninger op imod prisen på 1.999 kr. og en almindelig Switch kun koster ca. 400 kr. mere, så vil jeg personligt vælge den originale Nintendo Switch. Den kan stå selv, har de aftagelige Joy-Cons, så to kan spille sammen, og kan dockes og bruges på tv’et. Der er absolut intet galt med Switch Lite – storebroren er bare endnu bedre. Hvis man kun spiller håndholdt, så bliver det til gengæld ikke meget bedre end Nintendo Switch Lite.

Pris og tilgængelighed: Nintendo Switch Lite kan købes online og i butikker nu. Vejledende pris: 1.999 kr.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce