Annonce
Digitalt

Test: Nu behøver du aldrig være offline – Orbi LBR20 forbinder selv mobilt, hvis forbindelsen ryger

LBR20 er det seneste skud på stammen blandt routere i Orbi-serien. Det nye - og smarte - ved LBR20 er, at der er plads til et sim-kort i routeren, så den automatisk kan forbinde til internettet via 4G, hvis den kablede forbindelse ryger - eller i øvrigt, hvis man bor et sted, hvor det kun er muligt at få internet via 4G. Pr-foto
Netgear udvider deres populære og vellykkede sortiment af Orbi-routere med Orbi LBR20, der kan forbinde via 4G, hvis internettet skulle ryge – eller hele tiden, hvis man foretrækker det

Der kommer mere og mere rift om båndbredden i de danske hjem, i takt med at vi får flere og flere gadgets og dingenoter, der vil være online. Det er ikke længere bare computere, der vil være online, nu vil alt fra tablets, spillemaskiner og fjernsyn til støvsugere, kaffemaskiner og sikkerhedskameraer også have del i internetforbindelsen.

De mange nye enheder og for manges vedkommende også børn og unge, der går online, stiller større krav til både kapacitet og sikkerhed.

Netgear er ét af de firmaer, der har specialiseret sig i at løse behovene, og vi har ad flere omgange testet og anbefalet deres produkter til at styrke, stabilisere og sikre internettet i hjemmet. Denne gang ser vi nærmere på Orbi LBR20, der er en ny variant af routeren til hjemmet, da den kan gøre brug af et sim-kort, og dermed garantere internet – mere eller mindre – selv hvis din udbyder graver kablet over.

Annonce

Stor men flot

Orbi LBR20 ligner de øvrige enheder i Orbi-serien. Det vil sige, at routeren er relativt stor, men til gengæld pæn at se på. Vi har tidligere rost Google for nogle kompakte og pæne enheder til at lave mesh-netværk i hjemmene – her kan Orbi altså ikke helt være med. Routeren er nydelig, men ikke ligefrem diskret.

Routeren er lige så stor som de øvrige routere i Orbi-serien, men også tilsvarende pænt designet. Pr-foto

Ud over at ligne de øvrige Orbi-produkter, fungerer LBR20 også med dem – og som dem. Det vil sige, at det er let og hurtigt at slutte LBR20 til og komme i gang, meget lettere end mange andre lignende produkter. LBR20 forbinder lige så let til et eksisterende Orbi-netværk, så du kan altså supplere dit setup med LBR20, uden at skulle begynde forfra.

LBR20 understøtter tri-band Wi-Fi 5, men overraskende nok ikke Wi-Fi 6. Det er nok de færreste, der vil savne muligheden, som alligevel kun benyttes af et fåtal af nyere enheder – men det er ærgerligt, at Wi-Fi 6 ikke er supporteret, da det ville fremtidssikre LBR20 i højere grad.

Annonce

Aldrig offline

Der hvor LBR20 er fremtidssikret, og i det hele tager er sikret, er med muligheden for at isætte et sim-kort. Hvis man tegner et dataabonnement og isætter et sim-kort i LBR20, kan man vælge at forbinde til internettet via dét, eller bruge det om backup.

Det er den sidste løsning, der for mig at se er den reelle værdi ved LBR20, og der hvor routeren adskiller sig fra mange andre på markedet. Vi har sikkert alle prøvet, at internettet er røget, og at man hurtigt bliver opmærksom på, hvor mange enheder der rent faktisk benytter internet i hjemmet. Jeg åbner fx mine ovenlysvinduer, justerer gulvvarmen og sætter robotter til at støvsuge og vaske gulv via internettet. Jo, jeg kan da også styre det manuelt – men de fjernbetjeninger er langt væk og uden batterier, og det hele bliver altså noget mere besværligt på den måde.

Hvis man derimod har indsat et sim-kort i LBR20, så skifter routeren selv til dét, når det kablede internet svigter – og så forbliver alt online, indtil det kablede internet vender tilbage igen. Selvfølgelig med de begrænsninger og krav, der er i forbindelse med et trådløst internet via sim-kort. LBR20 har en enkelt antenne, og det giver fint signal, hvor jeg bor, men er man mere udfordret med signalet, er det muligt at tilkøbe og isætte op til to ekstra antenner.

Annonce

Sikkerhed og kontrol koster ekstra

Routeren kommer med indbygget forældrekontrol og beskyttelse af dit netværk via Bitdefender, men begge dele kræver abonnement. Her er der konkurrenter på markedet, som både leverer bedre og billigere (gratis) forældrekontrol og beskyttelse af dit netværk.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Prisen er som med øvrige Orbi-produkter til den høje side, men som med resten af Orbi-familien får man også meget for pengene. Er man allerede koblet på et Orbi-setup derhjemme og vil have den ekstra sikkerhed, for eksempel fordi man arbejder meget hjemme, så er LBR20 værd at se nærmere på. Hvis man skal til at begynde med at forstærke sit hjemmenetværk, kan Orbi LBR20 også være et godt sted at begynde, hvis altså Wi-Fi 6 ikke er et krav, og man vil benytte sig af muligheden for at bruge et sim-kort. Hvis ikke er der billigere alternativer, også nogle der har Wi-Fi 6 og bedre indbygget sikkerhed og forældrekontrol.

Annonce
Digitalt

Vinyl anno 2022: Sådan kan du gøre din gamle pladespiller trådløs

Annonce
Digitalt

Test: Elegante højtalere til kontoret får maksimal lyd ud af minimal plads

Annonce
Digitalt

Test: Moto G pakker et lækkert display og imponerende kamera til en konkurrencedygtig pris

Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce