Annonce
Digitalt

Test: Nu vil Google med Nest Hub 2 også med ind i dit soveværelse

Hvis Google Nest Hub 2 placeres ud for dit ansigt følger den automatisk med i, hvor meget du sover. Det fungerer fint, men spørgsmålet er, om man ønsker et smartdisplay i sit soveværelse. Foto: Silas Bang
Googles smartdisplay Nest Hub har i 2. generation fået tilført sensorer, der kan holde øje med din søvn.

Vil du have Google med helt ind i soveværelset? Det spørgsmål er værd at stille, før du køber Googles nyeste smartdisplay, Google Nest 2. generation.

Hvis du svarer nej, kan det stadig give god mening at købe smart-højtaleren med skærm til kun 799 kroner, for den har en vigtig plads i de fleste smart-hjem. Men for at udnytte de nye funktioner skal Google være der, hvor du sover.

For få forskelle

"Hey Google, hvordan har jeg sovet i nat?"

Sådan er mine morgener begyndt de seneste uger, siden Google fik plads på mit natbord. Eller rettere på en kasse på mit natbord, da jeg har en høj seng og et lavt natbord. Googles nye sensorer skal være på højde med ens ansigt, for at de med såkaldt soli radar-teknologi over skærmen kan holde øje med, om man sover nok og godt nok.

Det er ikke nemt at se forskel på Google Nest Hub 1 og 2, der ligner hinanden til forveksling. Den nye har dog nye sensorer samt en lidt bedre højtaler. Foto: Silas Bang

Jeg placerede ved en fejl først min 1. generation af Google Nest på mit natbord, da forskellen på den nye og gamle af udseende er marginal. Det er en skam, at der i en opdatering ikke er sket mere på den front. Jeg så især gerne, at den brede ramme om skærmen på over én centimer var blevet smallere. Det kunne også give plads til en større skærm end de syv tommer eller i det mindste et kamera, så video-opkald med Google Duo faktisk kan ske med video.

Omvendt vil mange nok frabede sig også at have et kamera med ind i soveværelset.

Annonce

Mere bas i højtaleren

Google svarer om morgenen på mit spørgsmål ved at fortælle, hvor længe jeg har sovet, om det har været roligt eller uroligt, hvor meget jeg har hostet, snorket og min åndedrætsfrekvens.

Jeg får mere mere detaljeret information ved at lade mit Apple Watch følge min søvn på armen, men da det altid ligger til opladning natten over, er Googles tilføjelse slet ikke dum.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder prislinks til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne

Bliver Google så i mit soveværelse? Nej, for jeg behøver ikke blive mindet om, at jeg sover for lidt, og jeg vil egentlig hellere bruge de smarte funktioner der, hvor jeg primært opholder mig i vågen tilstand.

Google Nest Hub er ikke en fantastisk højtaler, men 2. generation har fået 50 procent mere bas og gør det fornuftigt til podcasts og lav baggrundsmusik. Og så er den bare på grund af markedets bedste digitale assistent helt essentiel i mit spirende smarthjem.

Annonce

Stop musikken med hånden

Sensorerne kan i mit køkken-alrum så i stedet bruges til, at jeg med en håndbevægelse kan stoppe musikken uden at røre skærmen.

Er det nok til at man bør opgradere fra 1. til 2. generation? Nej, helt sikkert ikke, medmindre du faktisk vil have Google med i soveværelset. Men for nye købere af et smartdisplay er Google Nest 2 helt oplagt.

Annonce

Mest læste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: - Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce