Annonce
Digitalt

Test: OnePlus 8 kan ende blandt årets bedste mobiler lige under topmodellerne

OnePlus 8 fås i tre farver, hvor den ene er Interstellar Glow, som der er gjort ekstra meget ud af. Den model fås kun med 256 gigabyte. Foto: Silas Bang

Hvis du kan undvære trådløs opladning og et kamera der ikke helt når toppen, er OnePlus 8 et godt bud på din næste smartphone i 2020.

Fantastiske flagskibsmobiler men billigere.

Det har længe været salgspitchet hos den kinesiske smartproducent med det knap så kinesiske navn OnePlus. Men med den nylancerede topmodel OnePlus 8 Pro røg lidt af den pitch, da prisen - sammen med antallet af funktioner i topklassen - fortsætter op ad. Den koster mellem 7000 til 8000 kroner, hvilket er tæt på samme pris som Huaweis topmodel P40 pro, der har markedets bedste mobilkamera til billeder. OnePlus har dog den vigtige adgang til Googles PlayStore, som Huawei må undvære.

Prishoppet gør, at OnePlus også nærmer sig Samsung S20 Ultra og iPhone 11 Pro. Hvis man derfor gerne vil have en stærk mobil til knap så mange penge, er det værd at kigge mod de billigere modeller, som ofte lanceres sammen med topmodellerne.

Hos OnePlus hedder årets "lillebror" bare OnePlus 8, og den kan købes til mellem 5-6000 kroner. Det er ikke direkte billigt - og forgængeren kostede 1000 kroner mindre - men det er heller ikke dyrt i forhold til, hvad man får.

Skærmen er stor med sine 6,55 tommer og opdateres i 90 Hz. Mobilen er klar til 5G, når det engang bredes ud i Danmark Foto: Silas Bang

23 lag glas og film

8'eren fås blandt andet i den af OnePlus hypede farve Interstellar Glow, som vores anmeldereksemplar bærer.

Det er ikke helt rigtigt at kalde den "farven", for bagsiden bestående af 23 lag glas og film skifter konstant farve i lyset. Da det nærmest er et spejl, elsker bagsiden desværre også fingeraftryk. Men det er med til at gøre mobilen lidt mere unik i en tid, hvor det ofte kan være svært at skelne den konstante strøm af smartephone-modeller fra hinanden.

OnePlus 8 er dog andet end udseendet. Trods status som lillebror har den meget tilfælles med topmodellen 8 Pro.

De har begge det samme enkle, tynde design med en let buet skærm og et lille hul i øverste, venstre hjørne til selfiekameraet på 16 megapixel, som jeg flere gange oplever tager bedre billeder med stærkere dynamisk rækkevidde end Huawei P40 Pro.

Jeg kan dog godt savne det unikke popup-kamera i OnePlus 7 Pro og undrer mig over, hvorfor portrætfunktionen kaldes "Stående".

Selfiekamerat på OnePlus var konsekvent bedre til at håndtere den skarpe sol end Huawei P40 Pro.

Om testen og prislinks  

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Klar til 5G-internet

OnePlus 8 og 8 Pro har næsten samme indmad med deres hurtige Snapdragon 865-chip og 8GB eller 12GB ram, der fint klarer spil med masser af grafik. De har begge Android 10 installeret med den aldeles udmærkede tilføjelse kaldet OxygenOS, og begge har fingeraftrykslæser i skærmen, stereohøjtalere og er klar til 5G, når det engang rammer Danmark.

Men der er også forskelle. 8'eren har en flot Amoled-skærm på 6.55 tommer, der opdateres i hele 90 Hz. Men OnePlus 8 Pro har en højere opløsning, der opdateres i 120 Hz.

Derudover har topmodellen hurtigere ram og papir på at være vand- og støvtæt ved standarden IP68. Og oveni har den superhurtig, trådløs opladning, hvor 8'eren kun har opladning via ledning. Du kan dog gå fra én procent til 50 på under 25 minutter, og batteriet holder fint mere end en dag.

I sidste ende er det - ligesom i konkurrencen med konkurrenterne - kameraerne på bagsiden, der er den største forskel på de to nylancerede mobiler.

Vi har testet OnePlus 8s kamera op imod det, vi og mange andre anser for det bedste mobilkamera, som sidder i Huaweis P40 Pro. Foto: Silas Bang
Annonce

Svagt kamera i svagt lys

Begge har et hovedkamera på op til 48 megapixel og en ultravidvinkel. Men på OnePlus 8 er ultravidvinklen på 16 megapixel f/2.2, mens den på OnePlus 8 Pro er på 48 megapixel f/1.78. Dermed har proversionen mere information i billedet og er stærkere i svag belysning.

Og det er netop i det svage lys, at kameraet i OnePlus kæmper. Det gælder både stilbilleder, hvor natfunktionen dog hjælper, men især også ved video. Der er den ikke i nærheden af Huaweis P40 Pro, der uden at bruge natfunktionen kan trække langt mere information ud af skyggerne.

Begge kameraer kan få et billede på sensoren, selvom der her var næsten helt mørkt. Huawei P40 Pro har dog et mere naturligt billeder med langt mere information end det mudrede billede fra OnePlus 8.

I dagslys klarer kameraet i OnePlus 8 sig dog generelt rigtig godt. Der kan godt mangle lidt kontrast og farverne er indimellem for mættede, men billederne er skarpe, fulde af detaljer, og der foregår ikke alt for meget automatisk billedbehandling, efter billedet er taget. Der overgør Huawei indimellem redigeringen.

Farverne på OnePlus 8 er her mere behagelige her ved solnedgang, men der er langt mere information i billedet fra Huawei P40 Pro.

Når der skydes video, er stabilseringen blevet bedre, men det går ud over kvaliteten trods opløsningen på 4K og 60 fps.

Annonce

OnePlus Classic

Det tredje kamera på 8'eren er en makrolinse på kun to megapixel. Det er sjovt nok, at man kan tage closeups af blomster, men kvaliteten er ikke god nok til, at jeg vil bruge det meget.

Og jeg ville foretrække en telefoto som på OnePlus 8 Pro, der også har et såkaldt color filter-kamera.

Samlet set vil kameraerne og mobilen dog gøre de fleste købere særdeles tilfredse. Og når prisen skal holdes nede, kan man ikke forvente, at alt er på højde med toppen.

Det er sådan, jeg har lært OnePlus at kende - selvom kinesernes pro-ambitioner nu også rækker helt op til stjernerne.

Farven Interstellar Glow er uden tvivl flot, men lidt for lyserød til denne anmelders smag. Og så tiltrækker den ekstremt mange fingeraftryk. Foto: Silas Bang
Annonce
Gear For abonnenter

Så god er ny autostol med indbygget airbag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce