Annonce
Digitalt

Test: OnePlus skraber alt det overflødige væk med Buds Z2

OnePlus Buds Z2 er et prisbilligt alternativ til Pro Buds, som i forvejen var gode til prisen. Væk er den adaptive støjreduktion og nogle mindre vigtige funktioner, men tilbage står et sæt rigtig fornuftige øretelefoner, der lyder af mere og kan meget mere, end prisen indikerer. Pr-foto
OnePlus følger op på de imponerede Buds Pro med Z2, der skraber det overflødige væk, så kun kernefunktionalitet og god lyd står tilbage

Selvom OnePlus er relativt nye udi at lave øretelefoner, var mine forventninger høje, da jeg modtog Buds Z2 til test i december. OnePlus blæste nemlig ind på scenen med en drømmedebut i form af OnePlus Buds Pro, der var langt bedre, end man kunne forvente af en debut. Buds Pro havde overraskende god lyd, stærk batteritid, en velfungerende adaptiv støjreduktion og en række andre premium features til en skarp pris.

Nu er OnePlus Buds Z2 så ude, og her har OnePlus skåret det adaptive i støjreduktionen væk, skåret design og størrelse helt ind til benet og fjernet funktioner som trådløs opladning og de beroligende ”hvid støj”-lyttescenarier. Og samtidig er der også skåret i prisen.

Rund udenpå – kantet indeni

Det første, der springer i øjnene, når jeg tager Z2 i brug, er, at etuiet er et andet end ved Pro. Det lille firkantede etui er ændret til et ovalt og relativt rundt etui, der fylder lidt mere men ikke for meget i lommen.

Når man åbner etuiet er selve øretelefonen til gengæld noget mere kantet end Pro-modellen. Øretelefonerne sidder dog fortsat rigtig godt og tæt i ørerne, selvom der er tale om den såkaldte Airpod-model, der ikke skal klemmes godt ind i øregangen, men sidder og hygger sig yderst i øret i stedet.

Etuiet er et andet end ved Pro-modellen, men det har stadig en spiselig størrelse. Pr-foto

OnePlus har sparet den adaptive støjreduktion væk, som ellers fungerede rigtig godt ved Pro-modellen, men der er stadig en rigtig fornuftig aktiv støjreduktion og fortsat mulighed for transparent lytning. Begge dele fungerer, som de skal, og jeg har kunnet lukke to overenergiske børns larm ude, mens jeg har skrevet denne anmeldelse. Så er støjreduktionen godkendt. Jeg har også gået ture med Z2, hvor vinden ikke er blevet fanget i støjreduktionen, og det er ellers ofte et problem med aktiv støjreduktion, at vinden nærmest bliver forstærket, når man går, løber eller cykler. Her var Pro-modellen fænomenal til selv at opfange vindstøj og slå støjreduktionen fra. Det kan Z2 ikke, men det er altså fortsat muligt at slå støjreduktion helt fra, hvis vinden generer.

Mikrofonerne i Z2 fungerer rigtig fint til opkald, både hvad angår lyden i ørerne hos mig selv og hos modtageren af opkaldet. Her vinder Z2 ved ”Airpod-designet”, hvor mikrofonerne hænger lidt nedenfor ørerne, i stedet for at være proppet ind i ørerne.

Annonce

Godt batteri og god lyd

Batteritiden var noget af det, der var imponerende ved OnePlus Buds Pro – og her står Z2 ikke tilbage for sin forgænger. Øretelefonerne kan klare fem timers brug med aktiv støjdæmpning og syv timer uden. I etuiet er der derudover 22 til 31 timer, afhængig af om du bruger aktiv støjreduktion eller ej. Altså helt op til 38 timers brug på farten. Det er bestemt godkendt. Etuiet lades i øvrigt via USB-C, som forventet, men altså ikke med mulighed for trådsløs opladning, som Pro-modellen kan prale af.

Du betjener øretelefonerne ved at trykke på ydersiden af selve enheden, der sidder i øret. Derved er det svært at undgå at trykke dem en smule ind i øret, når du skal betjene dem – men det fungerer til gengæld, som det skal. Du kan skræddersy, hvordan du vil kunne betjene øretelefonerne på farten i den tilhørende app, HeyMelody, men begge øretelefoner gør det samme. Altså har du halvt så mange betjeningsmuligheder, som hvis du kunne give forskellige input mellem venstre og højre enhed – som i øvrigt er standard ved de fleste andre producenter.

Selve øredutterne virker noget mindre luksuriøse end ved Pro-modellen, grundet et mere kantet og skåret ind til benet design - men de leverer igen på komfort, lyd og funktion. Pr-foto

Lyden i Z2 er lige så god, som jeg havde håbet, efter at have testet Pro-modellen. Det er klar, at et sæt øretelefoner i denne prisklasse ikke når op på højde med de dyreste og bedste modeller, vi har test, fra Bowers & Wilkins, Master & Dynamic, Sony og så videre – men de lyder af mere, end de koster.

Der er en mærkbar, let oppustet, bas, som heldigvis ikke overdøver mellemtoner eller detaljer i øvrigt. Der er også en fin rumfølelse og en markant diskant. Det er absolut godkendt til prisen.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

OnePlus fortsætter de fine takter fra Buds Pro med Buds Z2. De mest luksuriøse funktioner er blevet fjernet for at presse prisen ned på de cirka 850 kroner, de i skrivende stund koster de fleste steder – og det er heldigvis også de funktioner, der bedst kan undværes. Den eneste, jeg savner, er adaptiv aktiv støjreduktion – men kan man ikke leve uden dét, er den gode nyhed, at OnePlus Buds Pro er faldet i pris, siden vi anmelde dem, og nu kan erhverves for lidt over 1000 kroner.

Annonce
Livsstil

Test: ScanWatch Horizon er et elegant hybrid-ur, der gemmer på et hav af godt skjulte funktioner

Annonce
Livsstil

Test: Find den rigtige computer til skolen eller studiet

Annonce
Livsstil

Test: Motorola Edge 30 låner det bedste fra storebror Pro

Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce