Annonce
Digitalt

Test: Philips Smart Plug gør dine uintelligente el-apparater mere smarte

Philips Hue Smart Plug har indbygget bluetooth, så den kan bruges uden at eje en Hue Bridge. Pr-foto: Phillips
Philips Hue sender nyt produkt på gaden. Nu kan du styre den almindelige stikkontakt med en app.

Vi kender Philips Hue for deres smarte lyskilder, der kan styres trådløst via en app på telefonen. Magasinet Gear har tidligere anmeldt deres produkter, og vi er ret begejstrede for løsningen. Jeg anvender selv deres pærer til mine bord- og gulvlamper, som ikke tidligere kunne dæmpes. Nu kan jeg lave hyggebelysning om aftenen, og når jeg er væk på ferie, kan lyset automatisk tænde på tilfældige tidspunkter for at skræmme indbrudstyve væk.

Nu udvider Philips deres katelog med en såkaldt Smart Plug, der kan gøre den almindelige stikkontakt mere intelligent – enten via bluetooth eller hvis du i forvejen ejer en Hue Bridge. Det vil sige, at du kan bruge Hue-appen til at tænde og slukke for stikkontakten.

Annonce

Om testen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.

Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Store muligheder

Philips foreslår selv, at man kan bruge Smart Plug’en til de lamper, hvor det ikke er muligt at sætte en Hue-pærer i, men mulighederne er i virkeligheden langt større.

Lige nu bruger jeg f.eks. Smart Plug’en til mine juletræskæder i haven, så de automatisk tænder ved solnedgang og slukker ved solnedgang. Koblet sammen med Philips bevægelsessensor kan man også bruge Smart Plug’en som tyverisikring i et haveskur eller lignende. Ved at forbinde en gammel ghettoblaser på fuld lydstyrke (gerne med heavy metal) kan man nok sætte en skræk i livet på ubudne gæster.

Mystisk advarsel

Philips skriver dog en mystisk advarsel i appen: ”Hue Smart Plugs er kun beregnet til at blive brugt sammen med lyskilder”. På emballagen kan man dog læse, at kontakten kan holde til hele 2300 watt/10 ampere, og det er jo langt mere, end hvad gængse lydkilder bruger. Jeg forstår derfor ikke denne advarsel, og jeg har uden problemer brugt Smart Plug’en sammen med min 1200 watt espressomaskine, så den automatisk varmer op, inden jeg står op på morgenen.

Så med forbehold for, at jeg på sigt brænder Smart Plug’en af, så får den en klar anbefaling.

Pris og tilgængelighed: Philips Hue Smart Plug kan købes købes online og i butikker. Vejledende pris er 229 kroner.

Der sidder en kontakt på Smart Plug’en, så man også kan slå den til og fra uden brug af appen. En lille lyddiode indikerer, om kontakten er tændt eller slukket. Pr-foto: Phillips
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];