Annonce
Gear

Test: Philips Brilliance gemmer smarte funktioner i den buede skærm

Den helt sorte Brilliance-skærm fra Philips er velbygget med en tung fod, og gør sig godt på bordet på redaktionen. Tanken om noget lignende på hjemmekontoret frister. Foto: Silas Bang
Den velbyggede 34 tommers skærm kaldet 346P1CRH fra Philips har indbygget dock, som to pc'ere kan tilsluttes samtidigt.
Annonce

En buet skærm. Det var for få år siden det helt store salgsargument fra flere tv-producenter, som ønskede at sælge os et nyt - og ofte dyrt - hus-alter.

Men trenden slog ikke helt til og endte mere som en gimmick. Sikkert fordi vi ofte sidder adskillige rundt om et tv, der alle gerne vil have et god udsyn.

Anderledes er det med vores pc-skærme. Der kan en buet skærm give god mening, når den samtidig er ultra bred som Philips Brilliance 346P1CRH på 34 tommer.

Annonce

Plads til at boltre sig

Det er egentlig ikke det buede design, men den brede skærm, der er det smarte ved Phillips Brilliance. Den kan bruges som to skærme ved siden af hinanden med god plads til at have to vinduer eller programmer åbne på samme tid.

Af den grund har vi i forvejen flere af Dells 34 tommers buede skærme på redaktionen. Men der hvor Philips Brilliance adskiller sig, er den indbyggede dock.

Udover mus, tastatur og internet, kan der tilsluttes to computere til Philips Brilliance 346P1CRH. Der kan derefter nemt skiftes mellem de to. Foto: Silas Bang

Ved redaktionens Dell-skærme er der på alle borde også en indkøbt docking-station, der i sig selv koster fra 900 kroner og op. Hos Philips er den indbygget i skærmen, så mus, tastatur og en bærbar computer kan sættes direkte til skærmen.

Annonce

To pc'er samtidigt

Philips Brilliance koster godt 4500 kroner, mens Dell selvfølgelig også har fulgt trenden med indbygget dock i skærmen i Dell Ultrasharp U3419W, der dog koster godt 1500 kroner mere.

Begge har også en anden smart funktion kaldet KVM (Keyboard, Video and Mouse). Den funktion gør, at der til skærmen kan tilsluttes to computere, som man nemt kan skifte imellem og stadig bruge det samme tastatur og mus. Det kan give nogle smarte muligheder både på kontoret og hjemmekontoret, hvis man deler skærmen med sin partner.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Oveni får man en sort, velbygget, skærm med en fin opdateringsfrekvens på 100Hz og masser af skarphed og lys i de 3440 x 1440 pixels. Det er mere end rigeligt for de fleste, men farvegengivelsen er ikke helt på højde med de bedste skærme, som professionelle fotografer og grafikere ofte sværger til.

Annonce

Kameraet skuffer lidt

Samtidig er jeg lidt skuffet over kvaliteten på web-kameraet, der kan poppe op af skærmen. Det er på 1080p og kvaliteten er udmærket, men jeg havde gerne set et mindre grynet billede i en tid, hvor flere og flere holder møde online.

Det indbyggede kampera kan trykkes op ad skærmen, så ingen kan følge med, mens man ikke bruger det. Det er på fornuftige 1080p, men jeg er ikke udpræget imponeret af kvaliteten. Foto: Silas Bang

Mine måneder med Philips Brilliance 346P1CRH foran mig på kontoret har dog alt i alt været en fornøjelse, og jeg ser ikke frem til at skulle skifte den ud med to simple skærme - helt uden buen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce