Annonce
Livsstil

Test: Roombas topmodel klarer hele hjemmet selv

Roomba 980 er den bedste robotstøvsuger, vi har testet - men den koster. Den største fordel ved støvsugeren er, at den faktisk kan støvsuge af sig selv dagligt, uden at man nødvendigvis skal rydde hele huset først. Den navigerer godt og er god til at undgå det rod, man måtte have glemt i skyndingen om morgenen. Pr-foto

Roombas topmodel, Roomba 980, er en af de bedste robotstøvsugere, vi har prøvet, og den klarer alle udfordringer til UG.

Robotstøvsugervirksomheden iRobot er blandt de mest erfarne aktører på markedet, og det kan man mærke, når man tester Roomba 980.

Den ihærdige robot har de seneste måneder støvsuget alt fra grannåle over kattehår og nullermænd til konfetti op fra flise-, træ- og laminat-gulv samt gulvtæppe - og den har klaret alle opgaver til UG.

Annonce
Den tilhørende app er let at overskue og viser med en kort-oversigt, hvor støvsugeren har været ved de seneste rengøringsjob. Det er dejligt intuitivt og overskueligt. Pr-foto

Kommer rundt alle vegne

Roomba 980 er testet på alle tænkelige underlag. Den formår at klatre over dørtrin på to-tre centimeter og stopper selv, hvis den når en brat kant, som ved en trappe, eller hvis den er ved at støde ind i noget.

Robotten holder selv styr på, hvor den har været, og den er god til at navigere rundt om stole og borde, så du ikke er nødsaget til at rydde hele hjemmet, før den kan komme til.

I praksis betyder det, at man trygt kan lade Roomba 980 støvsuge hjemme, mens man er på arbejde - og den del styres let med den gratis app.

Let og intuitiv

Det er let at få forbindelse til Roomba 980 via den tilhørende app, der her er testet på en iPhone.

I appen kan du planlægge, hvornår støvsugeren skal støvsuge, og du får efterfølgende en kortoversigt, der viser, hvor den har været - så du kan se, om den har husket at få det hele med.

Roomba 980 har en batteritid på 120 minutter, og den har holdt stik i vores test.

Appen sender selv en push-besked, hvis der er noget, man skal forholde sig til - for eksempel hvis den skal tømmes, et filter skal renses, eller den sidder fast.

Stor hjælp i hverdagen

Roomba 980 er en anelse stor for en robotstøvsuger, men ikke større, end den kan komme til, hvor den skal. Den larmer ikke mere end andre robotstøvsugere, men det er den mest effektive, jeg har testet. Den store mobilitet er et plus, der sammen med evnen til ikke at hamre ind i dine ting gør, at du helt trygt kan lade støvsugeren køre dagligt, mens du er alligevel er væk - også selvom du ikke har fået ryddet gulvet og flyttet de værste ting. I en travl hverdag er det en kæmpe hjælp.

Prisen er faktisk den eneste hårnål i filteret, når det kommer til Roomba 980 - selvom prisen har taget et lille dyk ved årsskiftet.

I dag koster støvsugeren 6999 kroner, og jeg har set den til 5500 kroner på januar-udsalg. Til den pris er den pengene værd, og det er den muligvis også til 6999 kroner - det er bare mange penge for en støvsuger. For selvom Roomba 980 gør alt rigtigt, skal du indimellem have fat i en håndholdt støvsuger for at nå de steder, robotten ikke kan komme til.

Pris og tilgængelighed: Roomba 980 kan købes på nettet og i butikker til 6999 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce