Annonce
Digitalt

Test: Scullcandy har to oplagte høretelefoner til konfirmanden

For lige over 1000 kroner kan man både får Hesh Evo og Jib True fra Scullcandy. Det er meget for pengene, hvis lyden ikke er det vigtigste. Collage: Silas Bang
En lav pris, nem styring og et simpelt design gør Hesh Evo og Jib True til oplagte bud til den budgetbevidste førstegangskøber. Lyden er dog ikke et salgsargument.

Sennheiser, Bose, Sony, Shure, B&O og Master&Dynamics.

Det er bare nogle af de mærker, vi på Gear-redaktionen har testet høretelefoner fra. Fælles for dem er, at prisen på true wireless in-ear eller over-ear høretelefoner ofte når over 2000 eller 3000 kroner.

Der ligger Scullcandy i en billigere boldgade og henvender sig uden tvivl også til en yngre og mere budgetbevidst forbruger. Bare navnet Scullcandy - eller "kranieslik"- fortæller tydeligt, at høretelefonerne med sit dødningehoved på siden nok sjældent omslutter ørene på en 40-årig revisor.

Annonce

Vi har testet to af virksomhedens nyeste og billigste produkter: over-ear høretelefonerne Hesh Evo til under 700 kroner og in-ear øretelefonerne Jib True til kun 360 kroner.

Og hvad får man så for samlet godt 1000 kroner?

Fine funktioner

Først og fremmest får man masser af plastik i både indpakning og i produkterne, som -  ikke så  overraskende - ikke føles high-end. Det gælder især Jib True, hvor etuiet er meget let. Det gør dog sit job fint og holder hver øretelefon solidt fast med magneter.

Hesh Evo har en metalramme mellem hver ørekop samt tykkere plastik, hvilket øger vægten og gør oplevelsen lidt bedre. Men det er tydeligt, at vi er i den billige ende inden for høretelefoner.

Samtidig er det skuffende at se, at hvor Hesh Evo oplades med den pt. mest brugte standard, usb-c, bruger Jib True i stedet micro-usb.

Vores eksemplarer af Scullcandys to billigste høretelefoner, Hesh Evo øverst og Jib True nederst, blev leveret i sort, men fås begge i blå. Foto: Silas Bang

Men da jeg skal parre høretelefonerne med min mobil, bliver jeg positivt overrasket. Modsat flere af de dyre "konkurrenter", så skal jeg ikke først downloade en app og registrere mig. Et tryk på hver parringsknap og så har min iPhone fundet dem begge på ingen tid. Og forbindelsen er stabil. Dejligt.

Og så er det rigtig smart, at der i Hesh Evo er en indbygget "Tile" med gps, så man nemt kan finde sine høretelefoner med mobilen.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne

Begge høretelefoner har desuden taktile knapper, hvor man både kan skifte sang, tage telefonen og kalde på sin digitale assistent. Det er dog lidt ubehageligt på Jib True, da man derved skubber dem yderligere ned i øregangen. Til gengæld kan man skrue op og ned for lyden. En funktion Apples populære Airpods endnu ikke har fået.

Annonce

Middelmådig lyd

AirPods Pro har derimod aktiv støjreducering, hvilket hverken Hesh Evo eller Jib True kan prale af. De fjerner begge en del lyd ved at gå dybt ind i eller omslutte ørene, men meget lyd slipper både ud og ind. Scullcandy har dog dyrere alternativer med støjreducering som Indy ANC og Cruscher ANC.

Hesh Evo har hurtigopladning og kan foldes udmærket sammen til rejsen. Der er dog kun en tynd pose med til at opbevare dem i. Foto: Silas Bang

Og hvad så med lyden? Det er her, at man især mærker gabet op til de dyre mærker. Den er middelmådig med for få nuancer i lyden og med for stor fokus på de lave toner samt en bass, der ikke helt ved, hvad den skal. Nogle gange er den for blød, mens den andre gange giver et ordentligt boost. Og uden en EQ kan man ikke justere på lyden.

Lyden kan dog fortsætte længe med en batteritid på seks timer for Jib True plus opladning i etuiet og op til 36 timer for Hesh Evo.

Og med den imponerende lave pris, fine funktioner og farver i både sort og blå er både Jib True og Hesh Evo oplagte bud til fx konfirmanden eller andre unge eller yngre, budgetbevidste forbrugere.

Annonce
Digitalt

Test: IKEA opgraderer designet med ny Symfonisk-lampe

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce