Annonce
Digitalt

Test: Sennheiser Momentum 3 lukker larmen ude og lyder lækkert

Momentum 3 wireless fra Sennheiser er et virkelig flot sæt hovedtelefoner, der med modige kurver, frithængende ledning og et kompromisløst materialevalg nok skal markere sig positivt. Pr-foto
Sennheiser Momentum 3 lyder godt, er flotte og byder på et væld af gode funktioner.

Konkurrencen har aldrig været hårdere, når det kommer til trådløse høretelefoner. I dag er det ikke nok at lave et sæt hørebøffer, der lyder fremragende – de skal have støjreduktion, forbinde hurtigt og stabilt og kunne holde batteri. Blandt andet fordi, ønskelisten stiger hastigt hos forbrugerne, og senest er transparent hearing mode blevet lige så nødvendigt som aktiv støjreduktion.

Sennheiser Momentum 3 tjekker alle boksene på den lange liste, men høretelefonerne har først og fremmest styr på det vigtigste: lyden.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Klar, levende og tung

Jeg blev overrasket, første gang jeg lyttede til Momentum 3. De gør øjeblikkeligt opmærksom på sig selv med en klarhed, der er på niveau med Sony WH1000MX3, et detaljeret og levende lydbillede, der rivaliserer Master & Dynamic MW65 og en tung, nærmest buldrende bas.

Momentum 3 håndterer alle typer musik rigtig godt, i hvert fald de genrer, jeg lytter til – rock, pop, hip-hop, elektronisk og folk. De er meget behagelige at lytte til, og selvom jeg refererer til andre gode høretelefoner, er lyden helt Sennheisers egen. Den er god, detaljeret og bombastisk, uden at det bliver for meget.

Smag er forskellig, men jeg har stadig MW65 fra Master & Dynamic som mine foretrukne trådløse høretelefoner, og først med Momentum 3 er de for alvor blevet udfordret på lyden – og i den kontekst, er Momemtum 3 altså et sæt billige høretelefoner til ”kun” 3290 kr. De er dog 1000 kr. dyrere end WH1000MX3 fra Sony, der har flere af de samme tekniske dyder og en god lyd.

Annonce

Modigt og tidløst

Sennheiser Momentum er helt sine egne designmæssigt. Bøjlerne er lavet af rustfrit stål, puderne er i sort lammeskind, og hovedbåndet er betrukket i læder. I begge sider er ledningen fritlagt med nogle få cm. Det er et modigt design, der for mig er mere tidløst end retro, blandt andet i kraft af bøjlernes futuristiske kurve, og Momentum 3 er nogle af de flotteste høretelefoner, jeg har set. De sidder også godt, hvilket nok er vigtigere for mange.

Momentum 3 har et væld af knapper til at styre alt fra almindelige funktioner som start/stop, skru op og ned over støjreduktion til Siri, Alexa og Google Assistant. Hørebøfferne tjekker nemlig de fleste bokse, når det kommer til 2019-funktioner. Du kan bruge førnævnte assistenter til stemmekontrol, ringe og modtage opkald, der er transparent hearing – så du kan lukke baggrundslyde ind og fx høre kollegerne på kontoret – og så er der aktiv støjreduktion.

Momentum 3 har tre versioner: max, anti-wind og anti-pressure. Den første er meget effektiv og giver dig fred til at nyde musikken, men blæser det, er anti-wind den foretrukne. Anti-pressure er den mindst invasive af de tre, og formentlig den rigtige, når man flyver – det har jeg dog ikke haft lejlighed til at teste.

De mange funktioner og knapper gør, at Momentum 3 kræver lidt tilvænning, og at man holder tungen lige i munden, når man bruger andre funktioner end de basale til musikafspilning.

Lyden i Sennheiser Momentum 3 er åben, detaljeret og med en buldrende bas. De er blandt en af de bedre lytteoplevelser, jeg har testet. Pr-foto
Annonce

Lyder lækkert – ser flotte ud

Sennheiser Momentum 3 understøtter aptX, AAC og SBC Bluetooth og holder en stabil forbindelse med bluetooth 5. Den medfølgende app er ikke den mest intuitive, men gør det muligt at indstille equaliseren efter personlig præference – bare ikke mens musikken spiller. Momentum 3 har 17 timers batteritid, hvilket gerne måtte være mere, og lader med USB-C. Det er muligt at skifte til jackstik, hvis man løber tør for strøm, og alle kabler medfølger i den grå taske, som høretelefonerne kommer i.

Momentum 3 har været et meget positivt bekendtskab i testperioden. De rivaliserer som de første MW65 på lydsiden, og de har alle de funktioner, man kunne ønske sig af et sæt trådløse høretelefoner. Om de er bedst til prisen, vil nok være en smagssag, for Sony WH1000MX3 har samme funktioner og lyder også rigtig godt. Designmæssigt er Momentum 3 dem dog overlegne, her er de i klasse med Master & Dynamic og B&O.

Er du på markedet efter et sæt trådløse høretelefoner til jul, så er Momentum 3 helt sikkert værd at tage med i overvejelserne.

Sennheiser Momentum 3 kan købes online og i butikker. Vejledende pris er 3295 kr.

Sennheiser Momentum 3 er et godt køb til prisen. Personligt foretrækker jeg stadig Master & Dynamic MW65, men de er noget dyrere. Sony WH1000XM3 en smule billigere, men her foretrækker jeg både lyd og ikke mindst design hos Sennhesier Momentum 3. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

Annonce