Annonce
Digitalt

Test: Wonderboom 2 er en lille kraftkarl: Hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 er lige så hårdfør som sine ældre søskende; den tåler vand, støv og tab fra moderate højder (viser stresstesten herhjemme). Den kan sågar flyde, hvis man har lyst til at medbringe den i poolen. Pr-foto
I dag lanceres Wonderboom 2, og selvom vi på Gear-redaktionen har testet det lille vidunder i 14 dage, er vi stadig forbløffede: hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 følger op på forgængeren af samme navn, ja altså minus 2-tallet, og er seneste bluetooth-højtaler fra Ultimate Ears, UE.

UE kan noget, når det kommer til bluetooth-højtalere. Vi testede sidste år Boom 3, som vi ikke var ene om at være begejstrerede for. Boom 3 kan spille højt, godt og længe, og så kan den tåle vand og støv.

Wonderboom 2 bygger videre på de dyder og har samme kvaliteter, men derudover også et par nye signifikante funktioner og et – synes vi – pænere design.

Den lille højtaler er 10,5 cm høj og ca. 10 cm i diameter, alligevel kan den spille forbløffende højt og godt; det skal høres, før man tror det. Der er skruet op for bassen i forhold til forgængeren, og lyden er er en anelse bastung til den varme side - men detaljeregraden og ikke mindst klarheden er fint til stede for en højtaler i denne prisklasse.

Wonderboom 2 spiller i 360 grader, og som noget nyt kan man parre to Wonderboom 2 for ægte stereo, hvilket er en lille åbenbaring. Det er uhyre let og intuitivt at parre de to højtalere, og i testen har der ikke én gang været problemer med funktionen. Hold blot den midterste knap på begge højtalere ned i et par sekunder, og de "finder" hinanden. Stereo forbedrer lyden mærkbart, og åbner også en kattelem for en form for multirum - hvis der ikke er for langt mellem rummene, vel og mærke.

Annonce
Wonderboom 2 kommer i en stribe forskellige farver. Designet passer godt til skandinavisk indretning, og den lille hank gør, at den let kan hænge, klar til brug, i et børneværelse fx. Pr-foto

Tag mig med

Wonderboom 2 holder batteri i hele 13 timer, og har førnævnte IP67-klassificering, hvilket betyder, at den er vand- og støv-afvisende. Ja, den kan faktisk flyde, som Boom 3, hvis du vil have den med i poolen.

Det kompakte design, den lette vægt og den lille hank på toppen gør højtaleren oplagt at have med på farten, og det er UE klar over. Wonderboom 2 har derfor fået en ny udendørs-funktion, som aktiveres med et tryk på undersiden. Den indbyggede equaliser tilpasser herefter outputtet, så det akkommoderer betingelserne på skovturen, på stranden eller på terrassen bedst muligt.

Wonderboom 2 sælges fra i dag for 799 kr. Prisen er fair i betragtning af, hvor meget lyd og hvor mange funktioner, man får. Vi har været positivt overraskede over Wonderboom 2 i test-perioden. Den spiller højere og bedre, end man skulle tro, og har imponerende funktioner som IP67-klassificering, stabil bluetooth-forbindelse, outdoor-funktion, stereo og 13 timers batteri.

Pris og tilgængelighed: Wonderboom 2 sælges fra 4. juni i butikker og på nettet. Vejledende pris: 799 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce