Annonce
Billund

Testbilerne bliver i Billund Kommune tirsdag og onsdag

Testbilen bliver i Grindsted og Billund tirsdag og onsdag. Foto: Region Syddanmark.
Også de kommende dage er der mulighed for at blive testet for coronavirus.
Annonce

Billund Kommune: Man kan også i de kommende dage blive testet for covid-19 i Grindsted og Billund. Efter aftale med Region Syddanmark vil både Grindsted og Billund også tirsdag og onsdag få besøg af de mobile testenheder.

Baggrunden er det fortsat høje smittetal af covid-19 i Billund Kommune, hvor 39 borgere er konstateret smittet i de seneste syv dage, hvilket svarer til 147 smittede per 100.000 borgere. Den kritiske grænse hos sundhedsmyndighederne er, når en kommune har over 20 smittede per 100.000 borgere.

Formålet med testbilerne er, at man kan blive testet, hvis man har været et sted, hvor der har været risiko for smitte. Det kan for eksempel være, hvis man bor i lejlighed og har hørt, at en eller flere naboer i opgangen er blevet smittet. Det kan også være, hvis man har været til familiefest i weekenden eller deltaget i en anden begivenhed med mange mennesker.

Initiativet kommer oven i flere andre tiltag, der skal stoppe smittespredningen i Billund Kommune. Herunder en forøget testfrekvens blandt Billund Kommunes plejepersonale og besøgsrestriktioner på plejehjem.

Fakta

Testbilerne vil være til stede på følgende tidspunkter:

Grindsted: Tirsdag og onsdag klokken 9-16 på Tårnvej 32, 7200 Grindsted.

Billund: Tirsdag og onsdag klokken 9-16 ved hal 3 i Billund Idrætscenter, Kærvej 501, 7190 Billund.

Husk, at du ved besøg hos testbilen:

-ikke må have symptomer på COVID-19. Har du symptomer på smitte, så skal du i stedet gå i isolation og tage direkte kontakte til din egen læge.

-skal bære mundbind.

-skal medbringe dit gule sundhedskort eller andet billede-ID (pas, kørekort eller legitimationskort).

-skal udvise tålmodighed, da ventetid kan forekomme – især omkring klokken 11.30-12.10, hvor testpersonalet holder velfortjent frokostpause.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce