Annonce
Tønder

Teststation indviet i Tønder: Får kapacitet til 400 test om dagen

Tirsdag åbnede den nye teststation i Tønder. Der var af hensyn til risiko for smittespredning kun inviteret et meget begrænset antal gæster. På billedet ses fra venstre: Meho Selman, Tønder Regionssamdrift, næstformand i sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Kristian Nørgaard (V), driftschefen hos Ambulance Syd, Allan Mose, formand for sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund (TL) og regionsrådsmedlem Carsten Sørensen  (DF) Foto: André Thorup
Tirsdag morgen blev den nye teststation indviet af lokal- og regionspolitikere. Formand for sundhedsudvalget, Irene Holk Lund (TL), kalder det for en glædens dag.
Annonce

TØNDER: Tirsdag blev den nye teststation på Nordre Industrivej i Tønder åbnet. Det skete med et begrænset og indviet publikum med deltagelse af næstformand i sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Kristian Nørgaard (V), formand for sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund (TL), og driftschefen hos Ambulance Syd, Allan Mose.

Efter et par korte taler, fik de fremmødte en hurtig lille rundvisning på stationen, hvor to personer kan blive testet ad gangen.

Irene Holk Lund glæder sig over, at regionen, efter at have ydet stor hjælp med de mobile testcentre, nu sikrer borgerne i Tønder Kommune en permanent teststation.

- Det er en dejlig dag i dag. Nu behøver borgerne i Tønder Kommune ikke at køre så langt, for at blive testet for corona, sagde Irene Holk Lund og tilføjede i samme sætning:

- Det bliver en endnu mere glædens dag, når vi ikke længere har brug for teststationen.

Annonce

13 testcentre i regionen

Åbningen af teststationen i Tønder falder sammen med indvielsen af en tilsvarende station i Fredericia. Teststationerne i Tønder og Fredericia bliver dermed en del af regionens seks teststationer. Derudover er der også åbnet syv store testcentre i regionens største byer. Alle 13 teststeder er udpeget, klargjort og åbnet henover oktober, november og nu altså de to sidste tirsdag.

Teststationen er fyldt med såkaldte nudging-symboler i gulvet. Symbolerne fortæller nonverbalt testpersonerne, hvor man skal opholde sig og i hvilken retning man skal gå ind og ud af teststationen, der er ensrettet. Foto: André Thorup

Irene Holk Lund er glad for det nære samarbejde mellem Tønder Kommune og regionen.


Det bliver en endnu mere glædens dag, når vi ikke længere har brug for teststationen.

Irene Holk Lund (TL), fmd. for Tønder Kommunes sundhedsudvalg, om den nye teststation i Tønder


- Jeg vil gerne rette en stor tak til Region Syddanmark for at borgerne i Tønder Kommune nu får mulighed for at blive testet, uden at skele til, om det lige passer med de dage, hvor den mobile testenhed er på besøg i kommunen, siger hun.

Annonce

21 besøg af testbiler

Tønder Kommune har fra først i oktober til sidst i november i samarbejde med regionen haft den mobile testenhed i Tønder Kommune 21 gange, hvor det har været muligt for borgere, at komme forbi og blive testet uden tidsbestilling.

Derudover har regionens mobile testenhed også været i Tønder Kommune og foretaget test på flere ungdomsuddannelser og virksomheder.

Ambulancebehandler Kristina Honoré og formand for sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund (TL), foran den nye corona-teststation i Tønder. Foto: André Thorup

- Vi er i Tønder Kommune taknemmelige for, at vi i en periode med en stigning i antallet af smittede borgere har fået rigtig god hjælp fra regionens mobile testenhed. Det har været et samarbejde, der har fungeret fra dag ét, siger Irene Holk Lund og kommer med en opfordring til borgerne om at vise samfundssind og lade sig teste for at inddæmme smitten.

- Kun på den måde kan vi bekæmpe coronaen, siger hun.

Annonce

Plads til 400 om dagen

På den nye teststation kan borgere uden symptomer eller med milde symptomer på Covid-19 blive testet, når de har booket tid på www.coronaprover.dk. Det kræver ikke en lægehenvisning at booke test ved teststationerne. Men man skal dog stadig kontakte lægen, hvis man har symptomer og føler sig så syg, at man gerne vil have en læges vurdering.

Kristina Honoré, ambulancebehandler, forklarer regionrådsmedlem Carsten Sørensen (DF) hvordan man testene udføres. Foto: André Thorup

Teststationen findes på Nordre Industrivej 5A i Tønder og vil som udgangspunkt have åbent på hverdage mellem klokken 9 og 17. Der kan dog forekomme tidspunkter, hvor testpersonalet skal teste borgere andre steder i regionen eller hjælpe til i andre regioner. Også derfor kan man kun booke tid til test en uge frem.

Den nye teststation i Tønder har en kapacitet på 400 personer om dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce