Annonce
Udland

Texas gennemfører den første henrettelse i USA i 2020

Handout/Reuters
En 64-årig mand dømt for drab på sin hustru i 2005 er blevet henrettet i Texas som den første i USA i år.

En 64-årig mand er onsdag blevet henrettet i et statsfængsel i Texas. Det er den første henrettelse af en indsat i USA i 2020, skriver nyhedsbureauet Reuters.

John Gardner blev i 2006 dømt til døden for året forinden at have dræbt sin hustru Tammy Gardner, fordi hun forlangte en skilsmisse.

Kort efter at parret var blevet gift i 1999, begyndte Tammy Gardner at vise tegn på fysiske overgreb, sagde anklagerne under retssagen. I et tilfælde slog han hende i ansigtet med en hammer, fremgik det af retsdokumenter.

Adskillige gange betroede hun til venner, at hun ikke regnede med at slippe ud af ægteskabet med livet i behold.

Omkring en måned efter at den 41-årige Tammy Gardner i januar 2005 havde søgt om skilsmisse, bad hun en arbejdskollega om at hjælpe hende med at "forsvinde", så ingen kunne opspore hende.

Samme aften kom John Gardner til hendes hjem og skød hende i hovedet med en revolver, som han havde lånt af et familiemedlem.

To dage senere døde hun på et hospital.

Dagen efter meldte John Gardner sig selv til politiet i Mississippi.

Henrettelsen blev udført med en dødelig indsprøjtning i statsfængslet i Huntsville. Gardner blev erklæret død klokken 18.36 lokal tid, oplyser justitsmyndigheden i Texas.

I sine sidste ord bad han Tammy Gardners familie om tilgivelse.

- Jeg er ked af det. Jeg ved, at I ikke kan tilgive mig, men jeg håber, at I vil en dag, sagde han ifølge en meddelelse fra fængselsmyndighederne.

I 2019 blev der ifølge nyhedsbureauet AFP henrettet 22 mennesker i USA. Deriblandt ni i Texas.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce