Annonce
Kolding

The Burger Shack i Kolding får bøde for ikke at tjekke hakkebøffen grundigt nok

The Burger Shack i Kolding skal undersøge flere end fem bøffer, når den foretager en risikovurdering af de medium-stegte bøffer, og den utilstrækkelige dokumentation har udløst en bøde på 5000 kroner og en sur smiley fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Morten Pape
Bøfferne hos The Burger Shack skal serveres medium-stegte, det giver den bedste smag, lyder det fra kæden. Men det kræver, at virksomheden tager flere prøver af bøfferne, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Kolding: The Burger Shack i Kolding skal undersøge flere end fem bøffer, når de foretager en risikovurdering af deres medium-stegte bøffer, der tilberedes til en kernetemperatur på blot 65 grader.

Det er vurderingen fra Fødevarestyrelsen, der har givet burgerrestauranten i Kolding en bøde på 5000 kroner, fordi virksomheden ikke har tilstrækkelige dokumentation for, at den kan tilberede burgerbøffer på kun 65 grader uden risiko for, at der er bakterier i bøffen. Ifølge hygiejnebekendtgørelsen skal hakkebøffen gennemsteges til en temperatur på 75 grader.

The Burger Shack har klaget over bøden, da virksomheden har tjekket de medium-stegte bøffer, forklarer den. Men indtil der er svar på klagen, spørger man nu alle kunder, om kødet skal være medium eller gennemsteges, så kunderne selv kan tage et aktivt og informeret valg, lyder det.

Annonce

- Vi er uenige i, at vi ikke har tilstrækkelig dokumentation. Det er vi så gået i gang med at fremskaffe. Vi har også ændret proceduren i restauranten. Men vi holder fast i, at vi har handlet i god tro.

Christoffer Kjærholm, direktør i The Burger Shack Danmark.

Ikke gjort nok

Fødevarestyrelsen var i marts på besøg i The Burger Shack i Kolding, hvor kontrollanterne konstaterede, at bøfferne blev tilberedt til en temperatur til 65 grader, og kunderne ikke var oplyst om, at bøfferne ikke var gennemstegte.

Det fremgår af rapporten, at virksomheden havde foretaget analyser af fem oksebøffer, der ikke gav anledning til anmærkning. Men ifølge Fødevarestyrelsen er der brug for, at der foretages flere analyser, når kødet kun bliver tilberedt til 65 grader, og virksomheden fik en indskærpelse.

Nu har Fødevarestyrelsen igen været fordi, og The Burger Shack i Kolding har fået en bøde på 5000 kroner, fordi indskærpelsen ikke er efterlevet. The Burger Shack i Odense har fået en bøde i en tilsvarende sag.

- Bøden i Kolding bliver givet i forhold til den risikoanalyse, som virksomheden skal lave i forhold til ikke-gennemstegte bøffer. Fødevarestyrelsen mener, at virksomhedens dokumentation er for tynd i forhold til at servere ikke-gennemstegte bøffer. Når du ikke gennemsteger, så skal du have dokumentation for, at de bakterie, der kan være i kødet, er dræbt. De har gjort noget, men efter vores vurdering ikke nok, siger Bente Holst, der er fødevarechef i Fødevarestyrelsen.

Trætte af sagen

Direktør og hovedaktionær i burgerbaren i Kolding, Bjørn Marselis, ønsker ikke at udtale sig i forhold til bøden, der er givet til restauranten i Kolding - og altså ikke selve franchisekæde The Burger Shack, der står bag 13 restauranter. Bjørn Marselis henviser til Christoffer Kjærholm, der er direktør for franchisekæden The Burger Shack Danmark.

- Bøden på 5.000 kroner må vi betale, indtil vi finder ud af, hvad klagenævnet finder ud af. Vi er meget trætte af den her sag. Vi er uenige i, at vi ikke har tilstrækkelig dokumentation, men det er vi så gået i gang med at fremskaffe. Vi har også ændret proceduren i restauranten. Men vi holder fast i, at vi har handlet i god tro, siger Christoffer Kjærholm,

Virksomheden håbede, at den med analysen af de fem medium-stegte bøffer undgik at spørge hver enkelt kunde, om bøffen skal gennemsteges eller steges medium. Men nu bliver alle kunder spurgt, om de vil have en gennemstegt eller medium bøf, så kunden er klar over, at vedkommende får en bøf, der er rød i midten, oplyser Christoffer Kjærholm.

- Og der står også skilte på bordet, om bøffen skal være gennemstegt eller medium, siger han.

- Bøden bliver givet i forhold til den risikoanalyse, som virksomheden skal lave i forhold til ikke-gennemstegte bøffer. Fødevarestyrelsen mener, at virksomhedens dokumentation er for tynd i forhold til at servere ikke-gennemstegte bøffer, siger Bente Holst, der er fødevarechef i Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce