Annonce
Indland

The National og The Cardigans hovednavne på fynsk festival

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Tirsdag har Heartland offentliggjort i alt 11 navne, der spiller på den fynske festival i slutningen af maj.

Indierock-bandet The National, den svenske popgruppe The Cardigans og den danske duo Phlake er blandt de første navne på plakaten til festivalen Heartland i 2020.

Tirsdag har Heartland offentliggjort i alt 11 musiknavne, der spiller på den fynske festival i maj. Den foregår i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Midtfyn.

- Vi er utrolig stolte over at præsentere de første 11 musiknavne til næste års Heartland, siger Ulrik Ørum-Petersen, direktør og musikchef for Heartland, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med populære navne som The National, Rufus Wainwright og The Cardigans i samspil med yngre kunstnere som blandt andre Jehnny Beth og Caroline Polachek, der optræder i egne navne for første gang i Danmark, er vi godt på vej til at kunne præsentere vores til dato stærkeste musikprogram.

The National gav koncert i lørdags i Royal Arena med hits som "I Need My Girl", "Afraid of Everyone" og "Fake Empire" og gør altså kunsten efter til sommer.

De svenske popikoner The Cardigans slog igennem i midten af 1990'erne med deres nok største hit "Lovefool", der var soundtrack til filmklassikeren "Romeo + Juliet".

Senest, The Cardigans spillede på en dansk festival, var på Tinderbox i 2015, og nu kan danske festivalgæster igen opleve popgruppen.

Der er også danske navne som Efterklang og Phlake med. Sidstnævnte slog igennem i 2016 og står bag hits som "Pregnant" og "Angel Zoo".

Desuden optræder indierockens stjerne Kurt Vile, det alternative rockband The Jesus and Mary Chain, bluessanger Seasick Steve og rockbandet Psyched Up Janis.

De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både musik, kunst, foredrag og mad.

Heartland finder sted 29.-31. maj. Billetterne koster 1950 kroner plus et gebyr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce