Annonce
112

The Savage Rose åbnede Tønder Festival med kærlighed

Det var første gang The Savage Rose besøgte Tønder Festival. Bandet var også på plakaten for to år siden, men måtte melde afbud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
The Savage Rose var de første til at gå på scenen, da de spillede årets åbningskoncert på Tønder Festival. Også Tønders borgmester og den canadiske ambassadør i Danmark lagde vejen forbi. Det var en åbning med god festivalsstemning i højsædet.

Tønder Festival: Det var til en menneskefuld græsplæne foran Open air scenen, at The Savage Rose musikalsk kunne åbne årets Tønder Festival. Annisette Koppel kom løbende på scenen til bifald og klapsalver fra det store publikum. Klædt helt i hvidt, dansede hun på bare fødder rundt på scenen, og sendte fredstegn med fingrene ud til folk.

Efter er par numre takkede hun for, at bandet måtte komme. Det er første gang, The Savage Rose optræder på festivalen. Bandet var på plakaten forrige år, men her meldte bandet afbud på grund af sygdom.

Fra scenen sendte Annisette Koppel en lille hilsen til den i disse dage meget omtalte amerikanske præsident.

- Jeg er glad for at se jer. At det er jer, som er her. At det ikke er den forfærdelige, store oppustelige ting over på den anden side af Atlanten. Det har været et kaotisk år for jordkloden. Der sidder nogle mennesker derude og bestemmer vores og vores børn fremtid, og det er blevet så ondskabsfuldt. Jeg drømmer om en verden med glade ansigter, hvor vi kan være sammen som søstre og brødre, lød det fra Annisette Koppel, inden hun fortsatte programmet med sangen Shame, shame, shame.

Annonce

Tønder Festival er kendt i store dele af verden. Den er med til at brande byen positivt. Der er en fantastisk stemning. Folk kommer igen og igen. År efter år. Gamle venner mødes, og nye venskaber skabes

- Henrik Frandsen, borgmester i Tønder

Fantastisk stemning

Før The Savage Rose indtog Open Air scenen, havde den besøg af Tønders borgmester, Henrik Frandsen. Han havde glædet sig til, hvad kan kaldte et af årets højdepunkter. Et kulturelt fyrtårn. Også borgmesteren lagde i sin åbningstale vægt på gode relationer og god stemning folk imellem.

- Tønder Festival er kendt i store dele af verden. Den er med til at brande byen positivt. Der er en fantastisk stemning. Folk kommer igen og igen. År efter år. Gamle venner mødes, og nye venskaber skabes. Musik kan noget særligt. Det skaber glæde, og rykker mennesker tættere sammen. Som Bono (forsangeren i bandet U2 red.) engang sagde: Musik kan ændre verden, fordi det kan ændre mennesker, lød det fra Henrik Frandsen.

Et universelt sprog

Særligt inviteret til at tale ved åbningen af årets festival var også den canadiske ambassadør i Danmark, Emi Furuya. På både dansk, engelsk og fransk talte hun til det fremmødte publikum. Hun talte om det smukke Sønderjylland og ikke mindst festivalen, som hun havde stor fornøjelse af at besøge.

- Det er første gang, at jeg er her, men jeg har hørt meget godt om festivalen. Det er dejligt at lære om området og Tønder Festival. Der er så mange grupper og artister her fra forskellige lande rundt i verden. Det vidner om en stor mangfoldighed. Musik er et universelt sprog, som alle forstår, lød det fra hende, før The Savage Rose gik på scenen.

Og derved var årets Tønder Festival skudt i gang.

The Savage Rose var årets første navn på Tønder Festival, da de spillede åbningskoncerten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce