Annonce
112

The Savage Rose åbnede Tønder Festival med kærlighed

Det var første gang The Savage Rose besøgte Tønder Festival. Bandet var også på plakaten for to år siden, men måtte melde afbud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
The Savage Rose var de første til at gå på scenen, da de spillede årets åbningskoncert på Tønder Festival. Også Tønders borgmester og den canadiske ambassadør i Danmark lagde vejen forbi. Det var en åbning med god festivalsstemning i højsædet.

Tønder Festival: Det var til en menneskefuld græsplæne foran Open air scenen, at The Savage Rose musikalsk kunne åbne årets Tønder Festival. Annisette Koppel kom løbende på scenen til bifald og klapsalver fra det store publikum. Klædt helt i hvidt, dansede hun på bare fødder rundt på scenen, og sendte fredstegn med fingrene ud til folk.

Efter er par numre takkede hun for, at bandet måtte komme. Det er første gang, The Savage Rose optræder på festivalen. Bandet var på plakaten forrige år, men her meldte bandet afbud på grund af sygdom.

Fra scenen sendte Annisette Koppel en lille hilsen til den i disse dage meget omtalte amerikanske præsident.

- Jeg er glad for at se jer. At det er jer, som er her. At det ikke er den forfærdelige, store oppustelige ting over på den anden side af Atlanten. Det har været et kaotisk år for jordkloden. Der sidder nogle mennesker derude og bestemmer vores og vores børn fremtid, og det er blevet så ondskabsfuldt. Jeg drømmer om en verden med glade ansigter, hvor vi kan være sammen som søstre og brødre, lød det fra Annisette Koppel, inden hun fortsatte programmet med sangen Shame, shame, shame.

Annonce

Tønder Festival er kendt i store dele af verden. Den er med til at brande byen positivt. Der er en fantastisk stemning. Folk kommer igen og igen. År efter år. Gamle venner mødes, og nye venskaber skabes

- Henrik Frandsen, borgmester i Tønder

Fantastisk stemning

Før The Savage Rose indtog Open Air scenen, havde den besøg af Tønders borgmester, Henrik Frandsen. Han havde glædet sig til, hvad kan kaldte et af årets højdepunkter. Et kulturelt fyrtårn. Også borgmesteren lagde i sin åbningstale vægt på gode relationer og god stemning folk imellem.

- Tønder Festival er kendt i store dele af verden. Den er med til at brande byen positivt. Der er en fantastisk stemning. Folk kommer igen og igen. År efter år. Gamle venner mødes, og nye venskaber skabes. Musik kan noget særligt. Det skaber glæde, og rykker mennesker tættere sammen. Som Bono (forsangeren i bandet U2 red.) engang sagde: Musik kan ændre verden, fordi det kan ændre mennesker, lød det fra Henrik Frandsen.

Et universelt sprog

Særligt inviteret til at tale ved åbningen af årets festival var også den canadiske ambassadør i Danmark, Emi Furuya. På både dansk, engelsk og fransk talte hun til det fremmødte publikum. Hun talte om det smukke Sønderjylland og ikke mindst festivalen, som hun havde stor fornøjelse af at besøge.

- Det er første gang, at jeg er her, men jeg har hørt meget godt om festivalen. Det er dejligt at lære om området og Tønder Festival. Der er så mange grupper og artister her fra forskellige lande rundt i verden. Det vidner om en stor mangfoldighed. Musik er et universelt sprog, som alle forstår, lød det fra hende, før The Savage Rose gik på scenen.

Og derved var årets Tønder Festival skudt i gang.

The Savage Rose var årets første navn på Tønder Festival, da de spillede åbningskoncerten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce