Annonce
Billund

Fik ferien forpurret: Thomas Cook-konkurs betød aflysning i Billund Lufthavn

Jan Hessellund, direktør i Billund Lufthavn, ved ikke mere om konsekvenserne af Thomas Cook-konkursen, end hvad han kan læse på Spies' hjemmeside. Foto: Martin Ravn
Det britiske rejseselskab Thomas Cook skulle mandag morgen have fløjet danske feriegæster til Cypern. I stedet for en ferie har de fået en lang næse, da selskabet natten til mandag gik konkurs, hvorfor driften blev indstillet.

Billund: Konkursen i det britiske rejseselskab Thomas Cook har også konsekvenser i Billund, hvor en gruppe ferieklare mennesker mandag morgen fik en lang næse ved ankomsten til lufthavnen.

- Lige nu betyder det for os, at den flyver, som skulle have været afsted mandag morgen klokken 7.15 til Cypern, blev aflyst. Det er det eneste, vi ved, fortæller lufthavnsdirektør Jan Hessellund mandag morgen.

Det var omkring klokken 3 natten mellem søndag og mandag, at det britiske selskab måtte erkende, at det ikke er muligt at fortsætte driften.

Thomas Cook ejer blandt andet rejseselskabet Spies, som derfor fik travlt med at informere de gæster, der skulle på ferie, at de ikke behøver ulejlige sig med at tage i lufthavnen.

- Spies gav besked fra morgenstunden, så jeg tænker, at de fleste gæster nåede at få besked, inden de kom ud til os, men der er altså en hel flyver af mennesker, som skulle have været på ferie, men som ikke er kommet det, siger Jan Hessellund.

Annonce

En enkelt aflysning

Morgenens afgang til Cypern er den eneste, som det foreløbig har været nødvendigt at aflyse, da Thomas Cook ikke har andre afgange i kalenderen mandag. Hvad der herefter vil ske, er endnu uvist.

- På den korte bane betyder det kun en enkelt aflysning, men det er et stort charterselskab, så vi må håbe, at det kan lykkes dem at få skabt en situation, hvor Spies kan bestå. Ellers vil det efterlade et stort hul i markedet, siger Jan Hessellund.

Det er endnu uvist, hvad konkursen kommer til at få af betydning for rejseselskabet Spies. Har man købt en ferie gennem Spies, er der heller ikke meget hjælp at hente ved at kontakte lufthavnen.

- Vi har ikke bedre efterretninger end dem, Spies selv skriver på sin hjemmeside. De skriver, at de i dag vil prøve at få skabt et overblik over, hvad konkursen betyder i forhold til Spies og de gæster, der har købt billet gennem Spies, siger Jan Hessellund.

Thomas Cook har i alt cirka 22.000 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce