Annonce
Billund

Fik ferien forpurret: Thomas Cook-konkurs betød aflysning i Billund Lufthavn

Jan Hessellund, direktør i Billund Lufthavn, ved ikke mere om konsekvenserne af Thomas Cook-konkursen, end hvad han kan læse på Spies' hjemmeside. Foto: Martin Ravn
Det britiske rejseselskab Thomas Cook skulle mandag morgen have fløjet danske feriegæster til Cypern. I stedet for en ferie har de fået en lang næse, da selskabet natten til mandag gik konkurs, hvorfor driften blev indstillet.

Billund: Konkursen i det britiske rejseselskab Thomas Cook har også konsekvenser i Billund, hvor en gruppe ferieklare mennesker mandag morgen fik en lang næse ved ankomsten til lufthavnen.

- Lige nu betyder det for os, at den flyver, som skulle have været afsted mandag morgen klokken 7.15 til Cypern, blev aflyst. Det er det eneste, vi ved, fortæller lufthavnsdirektør Jan Hessellund mandag morgen.

Det var omkring klokken 3 natten mellem søndag og mandag, at det britiske selskab måtte erkende, at det ikke er muligt at fortsætte driften.

Thomas Cook ejer blandt andet rejseselskabet Spies, som derfor fik travlt med at informere de gæster, der skulle på ferie, at de ikke behøver ulejlige sig med at tage i lufthavnen.

- Spies gav besked fra morgenstunden, så jeg tænker, at de fleste gæster nåede at få besked, inden de kom ud til os, men der er altså en hel flyver af mennesker, som skulle have været på ferie, men som ikke er kommet det, siger Jan Hessellund.

Annonce

En enkelt aflysning

Morgenens afgang til Cypern er den eneste, som det foreløbig har været nødvendigt at aflyse, da Thomas Cook ikke har andre afgange i kalenderen mandag. Hvad der herefter vil ske, er endnu uvist.

- På den korte bane betyder det kun en enkelt aflysning, men det er et stort charterselskab, så vi må håbe, at det kan lykkes dem at få skabt en situation, hvor Spies kan bestå. Ellers vil det efterlade et stort hul i markedet, siger Jan Hessellund.

Det er endnu uvist, hvad konkursen kommer til at få af betydning for rejseselskabet Spies. Har man købt en ferie gennem Spies, er der heller ikke meget hjælp at hente ved at kontakte lufthavnen.

- Vi har ikke bedre efterretninger end dem, Spies selv skriver på sin hjemmeside. De skriver, at de i dag vil prøve at få skabt et overblik over, hvad konkursen betyder i forhold til Spies og de gæster, der har købt billet gennem Spies, siger Jan Hessellund.

Thomas Cook har i alt cirka 22.000 medarbejdere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce