Annonce
Billund

Fik ferien forpurret: Thomas Cook-konkurs betød aflysning i Billund Lufthavn

Jan Hessellund, direktør i Billund Lufthavn, ved ikke mere om konsekvenserne af Thomas Cook-konkursen, end hvad han kan læse på Spies' hjemmeside. Foto: Martin Ravn
Det britiske rejseselskab Thomas Cook skulle mandag morgen have fløjet danske feriegæster til Cypern. I stedet for en ferie har de fået en lang næse, da selskabet natten til mandag gik konkurs, hvorfor driften blev indstillet.

Billund: Konkursen i det britiske rejseselskab Thomas Cook har også konsekvenser i Billund, hvor en gruppe ferieklare mennesker mandag morgen fik en lang næse ved ankomsten til lufthavnen.

- Lige nu betyder det for os, at den flyver, som skulle have været afsted mandag morgen klokken 7.15 til Cypern, blev aflyst. Det er det eneste, vi ved, fortæller lufthavnsdirektør Jan Hessellund mandag morgen.

Det var omkring klokken 3 natten mellem søndag og mandag, at det britiske selskab måtte erkende, at det ikke er muligt at fortsætte driften.

Thomas Cook ejer blandt andet rejseselskabet Spies, som derfor fik travlt med at informere de gæster, der skulle på ferie, at de ikke behøver ulejlige sig med at tage i lufthavnen.

- Spies gav besked fra morgenstunden, så jeg tænker, at de fleste gæster nåede at få besked, inden de kom ud til os, men der er altså en hel flyver af mennesker, som skulle have været på ferie, men som ikke er kommet det, siger Jan Hessellund.

Annonce

En enkelt aflysning

Morgenens afgang til Cypern er den eneste, som det foreløbig har været nødvendigt at aflyse, da Thomas Cook ikke har andre afgange i kalenderen mandag. Hvad der herefter vil ske, er endnu uvist.

- På den korte bane betyder det kun en enkelt aflysning, men det er et stort charterselskab, så vi må håbe, at det kan lykkes dem at få skabt en situation, hvor Spies kan bestå. Ellers vil det efterlade et stort hul i markedet, siger Jan Hessellund.

Det er endnu uvist, hvad konkursen kommer til at få af betydning for rejseselskabet Spies. Har man købt en ferie gennem Spies, er der heller ikke meget hjælp at hente ved at kontakte lufthavnen.

- Vi har ikke bedre efterretninger end dem, Spies selv skriver på sin hjemmeside. De skriver, at de i dag vil prøve at få skabt et overblik over, hvad konkursen betyder i forhold til Spies og de gæster, der har købt billet gennem Spies, siger Jan Hessellund.

Thomas Cook har i alt cirka 22.000 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce