Annonce
Esbjerg

Thomas Kjer Olsen tog heatsejr ved VM i Indonesien

Motocross-kører i Sønderborg Motor Club Thomas Kjer Olsen var i weekenden i Indonesien for i byen Palembag for at køre 11. afdeling af VM motocross-serien. Her blev det til en heatsejr og en sjetteplads, hvilket betød, at Thomas Kjer Olsen kom på en samlet tredjeplads i Palembang. Privatfoto

Sønderborg: Efter et par ugers pause i VM Motocross-serien har der den forgangne weekend været kørt løb - den 11. afdeling - i den indonesiske by Palembang. Her leverede danske Thomas Kjer Olsen igen en forrygende indsats ved i andet heat at slå den i øjeblikket førende kører i VM-serien spanske Jorge Prado. Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club ligger nr. 2 i den samlede stilling i VM MX2-klassen.

I Indonesien indledte Thomas Kjer Olsen indledte med et vanskeligt første heat, hvor teamkollegaen Jed Beaton tog femtepladsen for næsten af Thomas Kjer Olsen. Heatets vinder blev Jorge Prado med franskmændene Tom Vialle og Maxime Renaux efter sig. Andet heat skulle dog vise sig at blive en ganske anden oplevelse for Thomas Kjer Olsen, som kom godt fra start og støt arbejdede sig op fra en position som nr. 4 til nr. 3 og herefter nr. 2, lige efter belgiske Jago Geerts. En fejl fra Geerts side sendte belgieren tilbage i feltet og overlod føringen til Thomas Kjer Olsen, som ikke lod sig hente, men tog heatsejren foran Prado og Vialle. Thomas' 6. plads i første heat og 1. plads i andet heat skaffede ham en samlet 3. plads på dagen i Palembang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce