Annonce
Kolding

Thomas Larsen og Mik Stampe er udtaget til bowling-VM i Hong Kong

Mik Stampe og Thomas Larsen fra Bowlingklubben Trekanten KIF er udtaget til landsholdet, der skal til Hong Kong for at spille om VM. Mikkel Brus Sørensen (i midten) er udtaget som reserve for landsholdsspillerne. Privatfoto

Kolding: Når det danske bowlinglandshold den 23. november rejser til Hong Kong for at spille om verdensmesterskabet kommer to af holdets spillere fra Kolding. Thomas Larsen og Mik Stampe fra Bowlingklubben Trekanten KIF er nemlig af Dansk Bowling Union udtaget til landsholdet. Mikkel Brus Sørensen, der også spiller i Bowlingklubben Trekanten KIF, er udtaget som reserve, og skal være parat til at pakke kufferten, hvis nogen bliver skadet.

Det kommer ikke som den helt store overraskelse, at Thomas Larsen og Mik Stampe er med på VM-holdet. De har efterhånden i en årrække hørt til toppen af såvel den danske som den europæiske elite, og har også opnået topresultater i store turneringer på verdensplan.

- Vi er selvfølgelig glade for, at Thomas og Mik igen har fundet indpas på landsholdet og ser frem til at følge dem under dette VM. Deres rutine bliver bedre og bedre, så der er bestemt håb for landsholdet i Hong Kong, siger sportschef i BK Trekanten KIF, Jan Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce