Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Thomas Mogensen meldes ude i flere uger - Pytlick så hans arvtager tage lederskabet på sig øjeblikkeligt

Jan Pytlick var med god grund begejstret over Noah Gaudins præstation i Skjern. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Noah Gaudin agerede som en leder fra det øjeblik, det stod klart, at Thomas Mogensen ikke kommer til at spille de kommende kampe for SønderjyskE.

Håndbold: - Ja, han laver12 mål, og han spiller fantastisk, men det er det dér med, at han er leder.

SønderjyskE-træner Jan Pytlick havde svært ved at nedtone begejstringen over Noah Gaudins indsats som playmaker, da SønderjyskE tirsdag aften havde udklasseret Skjern og vundet udekampen med 33-24.

Det havde han heller ingen grund til.

Annonce

Noah Gaudin spillede en exceptionel god kamp, og det var synligt for enhver, at han fra første kast tog ansvaret på sig i fraværet af fodskadede Thomas Mogensen.

- Da vi til træning fik at vide, at Thomas definitivt er ude i mange uger, var Noah med det samme rundt for at snakke med spillerne, og sagde, at i morgen gør vi sådan. Han havde lige fat i mig og spurgte, Jan, hvad tænker du med spillet? Med det samme træder han bare i karakter, siger Jan Pytlick.

Og han får netop brug for, at franskmanden trods sin unge alder beholder taktstokken. Også til træning i den kommende tid. Også til hjemmekampen mod Skive den 25. september.

- Jeg har snakket med ham om, at det er fedt, at han er 22 år og har vildskab, men han er nødt til at lede holdet. Det synes jeg, han gjorde. Det er et kæmpe cadeau, riser SønderjyskE-træneren.

Pytlick pointerer, at lederskab ikke blot er at tage ansvaret og skyde på mål. Det er at tage ansvaret for alt, hvad der foregår i den offensive del af spillet.

- Når han leder, tager han bolden og skyder. For han tænker, at hvis jeg så laver mål, så har jeg givet holdet noget. Men det er jo slet ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om, at han lægger sig herover og giver plads til Stranden, der så kan lave et mål, siger Pytlick og peger på ydersiden af banen.

- Det gjorde han vanvittig godt, siger Pytlick som eksempel på, at Gaudin har vist udvikling i den del af jobbet som playmaker.

- Han kommunikerer med folk og tager fat i dem. Det er svært, når man kommer som franskmand, selv om han er god til engelsk.

Større ansvar og opmærksomhed

Med Thomas Mogensen på sidelinjen den kommende tid, er det helt afgørende for SønderjyskE, at Gaudin holder et stabilt niveau.

- Det bliver fedt at se, hvordan han så løser det, for det er klart, at modstanderne vil måske bruge endnu mere tid på ham, og så er det spændende at se, hvordan han så løser det, og hvordan vi får det løst, siger Pytlick, der ikke regner med at have Thomas Mogensen med i de kommende kampe.

- Han er i hvert fald ude i tre-fire uger, siger Pytlick, som til gengæld kan glæde sig over at have August Wiger til disposition igen.

- Det er første nu, han må spille, fordi der er gået fire uger siden bruddet. Det var også derfor, jeg ikke brugte ham, for han var sådan lidt nervøs, og nu så det jo godt ud. Men det er klart, at de næste ti dage vil gøre godt for ham og for holdet, så vi får ham noget mere med, når nu Thomas er ude.

Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

En tung kamp for svensk debutant og en hård dag for den sønderjyske stolthed

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Sønderjyske Herrehåndbold

SønderjyskE-sportsdirektør så superligafodbold med tidligere dansk landsholdsspiller – nu bekræfter han dialog mellem parterne

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce