Annonce
Esbjerg

Thomas og Anne var muligvis Danmarks uheldigste kroforpagtere: Nu er de nødt til at afvise gæster i restauranten

Thomas Element og Anne Andreasen har plads til 38 overnattende gæster på Nørby Kro. Men de er fuldt belagt hel hen til september/oktober. Arkivfoto: Mikkel Hausted Hansen
Thomas Element og Anne Andreasen overtog forpagterrollen på Nørby Kro den 8. marts i år. Dagen efter var de nødt til at lukke igen, da coronakrisen lagde landet ned. Men nu er alle værelser belagt, og de er konstant nødt til at afvise gæster på grund af travlhed.
Annonce

Fanø: Den 8. marts kunne Thomas Element og Anne Andreasen endelig slå dørene op til Nørby Kro som spisestedets nye forpagterpar. Men allerede den 9. marts blev de store kro-drømme knust for dem begge, da statsminister Mette Frederiksen gik op på talerstolen for at corona-lukke landets restauranter.

- Det var jo rent ud sagt tragikomisk, og der fulgte da pludseligt en masse bekymringer med. Jeg tænkte på, om vi overhovedet kunne overleve det, fortæller Thomas Element.

Thomas og Annes planer var ellers at drive Nørby Kro videre i samme ånd og løbende sætte deres eget præg på tingene. Men i stedet skulle de pludseligt undersøge hvor lang tid, de kunne holde lukket, da der stadig var faste udgifter, der skulle betales.

- Det var en følelse af "hold da op, hvad er det, vi har kastet os selv ud i"? Men personligt er jeg glad for, at vi ikke er nye som selvstændige. For så kunne det godt være, at vi var løbet skrigende bort, siger Thomas Element.

Annonce

Fuld plade

Men her fire måneder efter ville de nye kroforpagter lyve, hvis de sagde, at de ikke var kommet godt ud af krisen. Thomas Element fortæller, at de omsætningsmæssig ikke er bagud, når de sammenligner med den tidligere ejers tal.

- Vi føler selv, at det nu går over al forventning. Vi er fuldt belagt på alle værelser, og vi afviser konstant folk i restauranten og er også nødt til at sige nej til dem, der vil leje værelser. Så vi kan jo kun få armene op, siger Thomas Element.


Det var jo rent ud sagt tragikomisk, og der fulgte da pludseligt en masse bekymringer med. Jeg tænkte på, om vi overhovedet kunne overleve det.

Thomas Element, forpagter af Nørby Kro


Men selvom det var surt at skulle lukke kroen dagen efter den store åbning, føler Thomas Element, at de er blevet klædt bedre på som kroforpagtere.

- Man lærer af alle de problematikker og kriser, man kommer ud for - om det så er i privatlivet eller i det erhvervsmæssige. Når man står i en problematisk situation, så tager man nogle beslutninger og forhåbentlig er de fleste rigtige. Men man tager også nogle forkerte beslutninger, og dem kan man lære af, fortæller han.

Foreløbigt har der af gode grunde ikke været de store muligheder for, at Thomas Element og Anne Andreasen har kunnet sætte de helt store projekter i gang. Men som det går nu, så er det måske heller ikke nødvendigt.

- Vi skal heller ikke opfinde den dybe tallerken, den er jo et eller andet sted blevet opfundet. Det er jo en fornuftig forretning, som vi har overtaget. Vi skal bare slibe kanterne til, hvor det er nødvendigt, siger Thomas Element.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce