Annonce
Varde

Thomas vil gerne skilte med familiens bibeskæftigelse - der kan redde liv

Vis hensyn i trafikken især overfor nye bilister, er budskabet på ny magnestreamer til bilen opfundet i Oksbøl af Thomas Gottenberg Riber og hans familie. Foto: Tatjana Johnsson

Oksbøl: Thomas Gottenberg Riber har fået en idé sammen med sin kone Malene hjemme i Oksbøl, hvor de har startet en lille virksomhed med navnet "Vis hensyn nu". De har designet et magnetskilt til bilen, der skal være med til at redde liv i trafikken.

- Det startede med at vores søn Sebastian, der lige var fyldt 18 år, havde fået kørekort, og han oplevede ikke meget hensyn i trafikken i forhold til at være ny bilist, tværtimod siger Thomas Gottenberg Riber og fortsætter:

- Vores mission med skiltet er at være med til at gøre danskerne mindre egoistiske i trafikken og samtidig skabe sikkerhed for nye bilister.

Tiltaget har fået landsdækkende medieopmærksomhed, og der er mange skiltebestillinger.

- Vi har både private og køreskoler, der bestiller skiltet, og flere køreskoler forærer det til nye bilister med deres eget logo på, når eleven får sit kørebevis, siger Thomas Gottenberg Riber.

Annonce
Magnetstreameren "Ny bilist vis hensyn nu" har fået stor medieopmærksomhed og forhandles i hele landet fra Oksbøl, hvor Thomas Gottenberg Riber og hans kone sender skilte ud til både private og køreskoler. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];