Annonce
Varde

Thomas vil gerne skilte med familiens bibeskæftigelse - der kan redde liv

Vis hensyn i trafikken især overfor nye bilister, er budskabet på ny magnestreamer til bilen opfundet i Oksbøl af Thomas Gottenberg Riber og hans familie. Foto: Tatjana Johnsson

Oksbøl: Thomas Gottenberg Riber har fået en idé sammen med sin kone Malene hjemme i Oksbøl, hvor de har startet en lille virksomhed med navnet "Vis hensyn nu". De har designet et magnetskilt til bilen, der skal være med til at redde liv i trafikken.

- Det startede med at vores søn Sebastian, der lige var fyldt 18 år, havde fået kørekort, og han oplevede ikke meget hensyn i trafikken i forhold til at være ny bilist, tværtimod siger Thomas Gottenberg Riber og fortsætter:

- Vores mission med skiltet er at være med til at gøre danskerne mindre egoistiske i trafikken og samtidig skabe sikkerhed for nye bilister.

Tiltaget har fået landsdækkende medieopmærksomhed, og der er mange skiltebestillinger.

- Vi har både private og køreskoler, der bestiller skiltet, og flere køreskoler forærer det til nye bilister med deres eget logo på, når eleven får sit kørebevis, siger Thomas Gottenberg Riber.

Annonce
Magnetstreameren "Ny bilist vis hensyn nu" har fået stor medieopmærksomhed og forhandles i hele landet fra Oksbøl, hvor Thomas Gottenberg Riber og hans kone sender skilte ud til både private og køreskoler. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce