Annonce
Esbjerg Energy

Thor Dresler bliver cheftræner: Esbjergs trænerduo splittes op

Thor Dresler har i de seneste fem år været en værdifuld assistent for træner Mark Pederson. Nu går Dresler sine egne veje, og ingen kan endnu sige, om Pederson fortsætter. Scanpix
Thor Dresler avancerer til cheftræner-job i en anden klub i den danske liga. Esbjerg Energy har endnu ikke taget stilling til, om Mark Pederson skal have tilbudt en forlængelse af den kontrakt, der er udløbet med denne sæson.

Thor Dresler er efter fem år som assistent for Mark Pederson i Esbjerg Energy klar til at tage skridtet opad i træner-hierarkiet og bliver i den kommende sæson cheftræner i en anden dansk klub. Hvilken, vil han ikke oplyse.

- Det bliver mellem mig og klubben indtil videre. Jeg følte mig faktisk allerede klar til at tage springet for et år siden, men rent praktisk passede det bedst at tage et år mere i Esbjerg, og det har jeg været rigtig glad for, siger Thor Dresler, der er både glad og taknemlig for, at han nu får chancen for at blive cheftræner.

- Der er ikke mange cheftræner-stillinger i dansk ishockey, så det her er da en kæmpe chance for mig, siger Thor Dresler.

Han opnåede i sine fem år med Esbjerg Energy at blive dansk mester to gange, og han føler sig godt rustet til at stå på egne skøjter efter læretiden som højre hånd for Mark Pederson.

- Jeg har lært rigtig meget af Mark og af hele organisationen i Esbjerg, så jeg føler mig klar til at prøve noget selv. Det er det, jeg altid siger til spillerne, de skal gøre sig klar til de chancer, der kan opstå. Jeg føler mig klar til den chance, jeg her har fået, siger 41-årige Thor Dresler.

Annonce

Fokus på økonomien

For Esbjerg Energy kommer Thor Dreslers beslutning om at prøve sig selv af som cheftræner i sagens natur ikke som det store chok, fortæller direktør Peder Krogsgaard.

- Ishockeyens verden er ikke ret stor herhjemme, så selvfølgelig har vi vidst, at Thor ville noget andet. Det sagde han jo allerede inden denne sæson, og vi er da bare glade for, at vi har været med til at forme Thor som cheftræner, siger Peder Krogsgaard.

- Hvor langt er I med at finde en ny assistenttræner?

- Lige nu bruger vi alle vores kræfter på at arbejde på at komme igennem den svære økonomiske situation, vi er havnet i på grund af coronakrisen, så der er vores fokus ikke.

- Cheftræner Mark Pedersons kontrakt udløber også efter denne sæson, får han den forlænget?

- Igen må jeg sige, at vores fokus først og fremmest er på den økonomiske situation. Den bruger vi al vores energi på lige nu. Men selvfølgelig arbejder den sportslige ledelse også på den lidt længere, sportslige bane. Mere kan jeg ikke sige lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce