Annonce
Sport

Thor Dresler: Vi aner intet om Manglerud

Thor Dresler har ikke den store viden om fredagens modstander. Arkivfoto

Esbjerg Energy stiller med samme hold som mod SønderjyskE i den første af mange kampe i træningshallen i denne sæson.

Det er normalt skik og brug, at man sætter sig en smule ind i, hvad en kommende modstander har at byde på, men det er ikke planen i Esbjerg Energy inden fredagens træningskamp mod det norske hold Manglerud Stars.

- Jeg erkender gerne, at vi intet kender til modstanderen, og det gør os sådan set heller ikke noget. Det her er bare endnu en træningskamp, og vi skal ikke fokusere på modstanderen, vi skal fokusere på vores eget spil, siger assistenttræner i Esbjerg Energy Thor Dresler om fredagens modstander, der i den forgangne sæson blev nummer syv i den bedste norske ishockeyliga, og som i disse dage er i Danmark på en træningsturné, der også bringer holdet til Aalborg og Frederikshavn. Nordmændene møder et Esbjerg Energy-hold i samme opstilling som den, der onsdag aften tabte 3-2 til SønderjyskE efter overtid.

Fredagens kamp spilles 19.00 og bliver en slags generalprøve på det, ishockeytilskuerne i Esbjerg skal vænne sig til i de kommende måneder. Kampen afvikles nemlig i det, man kalder hal 2, træningshallen, fordi Granly Hockey Arena som bekendt er under ombygning. Der er gratis entre til kampen.

Fredagens testkamp mellem Herning og SønderjyskE er blevet aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce