Annonce
Sport

Thor Dresler: Vi aner intet om Manglerud

Thor Dresler har ikke den store viden om fredagens modstander. Arkivfoto

Esbjerg Energy stiller med samme hold som mod SønderjyskE i den første af mange kampe i træningshallen i denne sæson.

Det er normalt skik og brug, at man sætter sig en smule ind i, hvad en kommende modstander har at byde på, men det er ikke planen i Esbjerg Energy inden fredagens træningskamp mod det norske hold Manglerud Stars.

- Jeg erkender gerne, at vi intet kender til modstanderen, og det gør os sådan set heller ikke noget. Det her er bare endnu en træningskamp, og vi skal ikke fokusere på modstanderen, vi skal fokusere på vores eget spil, siger assistenttræner i Esbjerg Energy Thor Dresler om fredagens modstander, der i den forgangne sæson blev nummer syv i den bedste norske ishockeyliga, og som i disse dage er i Danmark på en træningsturné, der også bringer holdet til Aalborg og Frederikshavn. Nordmændene møder et Esbjerg Energy-hold i samme opstilling som den, der onsdag aften tabte 3-2 til SønderjyskE efter overtid.

Fredagens kamp spilles 19.00 og bliver en slags generalprøve på det, ishockeytilskuerne i Esbjerg skal vænne sig til i de kommende måneder. Kampen afvikles nemlig i det, man kalder hal 2, træningshallen, fordi Granly Hockey Arena som bekendt er under ombygning. Der er gratis entre til kampen.

Fredagens testkamp mellem Herning og SønderjyskE er blevet aflyst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce