x
Annonce
Indland

Thorkild Fogde bliver ny rigspolitichef

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Direktøren for Kriminalforsorgen afløser Jens Henrik Højbjerg, der har fået job ved den danske FN-mission.

Direktøren for Kriminalforsorgen, Thorkild Fogde, udnævnes til ny rigspolitichef med virkning fra 1. marts.

Annonce

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Thorkild Fogde afløser Jens Henrik Højbjerg, der stopper efter 11 år på posten for at tiltræde en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York i løbet af sommeren 2020.

- Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet, udtaler Thorkild Fogde.

- Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere.

54-årige Thorkild Fogde blev cand.jur. i 1991 og har blandt andet været afdelingschef i Justitsministeriet samt politidirektør i Nordsjællands Politi og i Københavns Politi.

I 2017 blev han direktør i Kriminalforsorgen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) lægger da også vægt på Thorkild Fogdes lange karriere i justitsvæsnet.

- Han har derfor et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet, udtaler justitsministeren.

- Jeg er derfor sikker på, at Thorkild Fogde med hans mangeårige topledererfaring er den helt rette mand i spidsen for dansk politi.

Politiforbundet er godt tilfreds med valget af ny rigspolitichef.

- Det er et godt valgt og en person, som allerede har et indgående kendskab til politiet, udtaler formanden for forbundet, Claus Oxfeldt, på forbundets hjemmeside.

Han påpeger, at Thorkild Fogde har erfaringer med at stå i spidsen for en stor organisation i offentlighedens søgelys, og at han ved, hvad det indebærer at styre under stor politisk og mediemæssig bevågenhed.

- Vi glæder os til at samarbejde med Thorkild Fogde. Det er en dygtig chef, som også har gode samarbejdsevner og forståelse for nødvendigheden af at løfte i fællesskab, lyder det fra Claus Oxfeldt.

- Vi kender ham tilmed som en hyggelig og meget sympatisk person.

/ritzau/

Presemeddelelse fra justitsministeriet på minitsteriets hjemmeside
Udtalelse fra Claus Oxfeldt på Politiforbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce