Annonce
Indland

Thorkild Fogde bliver ny rigspolitichef

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Direktøren for Kriminalforsorgen afløser Jens Henrik Højbjerg, der har fået job ved den danske FN-mission.
Annonce

Direktøren for Kriminalforsorgen, Thorkild Fogde, udnævnes til ny rigspolitichef med virkning fra 1. marts.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Thorkild Fogde afløser Jens Henrik Højbjerg, der stopper efter 11 år på posten for at tiltræde en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York i løbet af sommeren 2020.

- Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet, udtaler Thorkild Fogde.

- Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere.

54-årige Thorkild Fogde blev cand.jur. i 1991 og har blandt andet været afdelingschef i Justitsministeriet samt politidirektør i Nordsjællands Politi og i Københavns Politi.

I 2017 blev han direktør i Kriminalforsorgen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) lægger da også vægt på Thorkild Fogdes lange karriere i justitsvæsnet.

- Han har derfor et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet, udtaler justitsministeren.

- Jeg er derfor sikker på, at Thorkild Fogde med hans mangeårige topledererfaring er den helt rette mand i spidsen for dansk politi.

Politiforbundet er godt tilfreds med valget af ny rigspolitichef.

- Det er et godt valgt og en person, som allerede har et indgående kendskab til politiet, udtaler formanden for forbundet, Claus Oxfeldt, på forbundets hjemmeside.

Han påpeger, at Thorkild Fogde har erfaringer med at stå i spidsen for en stor organisation i offentlighedens søgelys, og at han ved, hvad det indebærer at styre under stor politisk og mediemæssig bevågenhed.

- Vi glæder os til at samarbejde med Thorkild Fogde. Det er en dygtig chef, som også har gode samarbejdsevner og forståelse for nødvendigheden af at løfte i fællesskab, lyder det fra Claus Oxfeldt.

- Vi kender ham tilmed som en hyggelig og meget sympatisk person.

/ritzau/

Presemeddelelse fra justitsministeriet på minitsteriets hjemmeside
Udtalelse fra Claus Oxfeldt på Politiforbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce