Annonce
Debat

Thorsten Petersen er helt på vildspor

Annonce

Læserbrev: I sit meget aggressive indlæg den 3. juli " Danmark har glemt Sydslesvig" går Thorsten Petersen helt over gevind og fordrejer mangt og meget. Naturligvis var afstemningen i zone 2 en skuffelse for de danske sydslesvigere, men resultatet skyldtes ene og alene det overvældende tyske flertal i zone 2 (herunder også Nibøl) - og endda også i den sydlige del af Sønderjylland, hvad der faktisk sætter spørgsmålstegn ved den højt besungne dansksindethed i området, hvilket det tyske mindretal med rette påpeger. Hvordan i alverden skulle H.P. Hansen have forhindret dette? Det er derfor absurd, at hr. Petersen nu nærmest skaber en myte om, at Danmark skulle have dårlig samvittighed over dette og nu "skylder" sydslesvigerne en form for "erstatning" ved for eksempel at uddele statsborgerskaber til alle og enhver, der har gået i en dansk skole. Det er en frækhed uden lige, da mindretallet i forvejen får i pose og sæk af den danske stat i form af millionbeløb på årsbasis.

Hr. Petersen opremser mindretallets genvordigheder gennem tiderne. Men hvad har det dybest set med Danmark at gøre, som da ikke har skabt de omtalte problemer? Minsandten om ikke hr. Petersen forlanger statsborgerskab uden betingelser til alle uden den helt berettigede kontrol af sprogkundskaber på højt niveau i skrift og tale. Det er dog klart for enhver, der studerer mindretallets medier og opholder sig i området, at mange har problemer med det danske sprog. Den afgående rektor på Duborgskolen har endda offentligt nævnt dette problem ved sin fratræden med reference til sine egne elever. Må jeg have lov til at fortælle hr. Petersen, at det altså er værtslandet Danmark og ikke ansøgerne, der afgør tildeling af statsborgerskaber. Ingen på denne jord har krav på at blive statsborger i et andet land uden det pågældende lands samtykke.


Det er derfor absurd, at hr. Petersen nu nærmest skaber en myte om, at Danmark skulle have dårlig samvittighed over dette og nu "skylder" sydslesvigerne en form for "erstatning" ved for eksempel at uddele statsborgerskaber til alle og enhver, der har gået i en dansk skole.


Men allerværst er det, at hr. Petersen nu indædt tager en Christina Jacobsen i forsvar, som har optrådt helt utilstedeligt i diverse medier for ved hjælp af et usmageligt forsøg på pression at få sin vilje. Hun blamerer endda sig selv ved at true os alle med at flytte tilbage til Sydslesvig, hvor "hun føler sig hjemme". Fint nok. Men hvad skal hun så med et dansk statsborgerskab? Det skriger jo til himlen og er dårlig opførsel. Men hendes holdning er desværre også typisk for mange andre fra mindretallet, der nærmest tror, det er en naturlov, at de skal have alt, hvad de peger på her og nu og omgående. Men Danmark er jo ikke at sammenligne med et supermarked med frit valg på alle hylder "zum Nulltarif". Hvor længe skal vi dog finde os i disse skingre krav, der bliver mere og mere påtrængende og irriterende. Mindretallet gør klogt i at skrue ned for sin retorik, da fremtidige generationer ellers nemt kunne føle sig fristet til at smække den store pengekasse i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce