Annonce
Sønderborg

Thudung og Glenn fandt glæden i hinanden - og ved at gøre ting sammen: Nu åbner de en spillecafé med masser af hygge

Spillemaskinerne er Glenn Bondes egne. Han havde flere af dem opmagasineret fra den kiosk han tidligere drev. To af dem er nye - med touch-skærme og flere spillemuligheder. Foto: Mia Staal Pedersen
12 spillemaskiner, kage og kaffe. Det skal danne rammerne om en ny, hyggelig café på Østergade.

Sønderborg: I midten af Østergade, på modsatte side af Borgen, gemmer et lille butikslokale sig. Det er ikke meget større, end at det kan indeholde et par caféborde - og 12 spillemaskiner.

Men planerne er store for det lille lokale, som inden længe slår dørene op til en spillecafe.

Vi er ikke interesseret i, at folk skal spille sig fra hus og hjem. Derfor kan vi også godt finde på at kontakte folk og sige til dem "hey, pas på dine penge". Vi tænker helt bestemt over vores ansvar.

Glenn Bonde, indehaver af Spillecaféen

Bag disken står Thudung Trinh, 58, og Glenn Bonde, 57. Sammen har de den seneste tid gået og gjort lokalerne klar til det, som skal være deres helt eget hyggeprojekt.

Annonce

- Det er sådan lidt småt her, men vi hygger os, lyder det fra Glenn Bonde.

Caféen kommer efter planen til at åbne den 22. maj. Her kan kunderne forvente en god blanding af spillehallernes farverige charme og de lyse caféers atmosfære.

Kaffe, smoothies, kage og mange andre specialiteter vil stå på menukortet, forklarer parret.

Mange bolde i luften

Egentlig er Glenn Bonde elektronikmekaniker og arbejder på Danfoss til dagligt. Men på mange måder er han en mand med rigtig mange færdigheder. I flere år har han drevet Kystvejens Nærkøb i Aabenraa sammen med sin tidligere kone. Den lukkede de i 2020 og først nu har han taget fat om et nyt projekt igen.

- Jeg mistede min kone i 2020, fortæller han og fortsætter:

- Men så var jeg så fantastisk heldig at møde Thudung.

Hun kommer oprindeligt fra Vietnam, men har de seneste 10 år boet i Odense. Hun er med til at holde Glenn Bonde og hans mange jern i ilden, en smule nede på jorden.

For når han ikke er på Danfoss, eller i deres lille nystartede forretning, så er han ude og spille musik med sit one-man band.

- Vi matcher godt på den måde. Jeg har så mange idéer og tanker, og hun sørger for at sige 'slap nu lige af', fortæller han og griner.

Annonce

Flere specialiteter

Thudung Trinh kommer til at tage sig godt af kunderne, når først butikken åbner. Allerede nu er det på plads, at der kommer specialkaffe i kopperne, god kage på køl, men der kommer også flere ting som ikke er spiselige.

For på deres fælles besøg i Vietnam er både Glenn Bonde og Thudung Trinh blevet betaget af muslingeskaller og konkylier i alle afskygninger.

Derfor har de også bestilt en del hjem, som der skal udstilles og sælges i caféen.

- De har bare nogle helt andre ting i Vietnam, end vi har her i Danmark, lyder det fra Glenn Bonde.

Glenn Bonde og Thudung Trinh er i fuld gang med at få Spillecaféen klar til første åbningsdag. Kun få ting mangler, inden spillemaskiner og caféborde kan optages af glade gæster. Foto: Mia Staal Pedersen

Andre asiatiske islæt finder også vej til Sønderborg. For Thudung Trinh vil også servere den meget populære Dalgona-iskaffe. En koreansk kaffe, som i de senere år har fundet vej til primært de unge, som har kunne finde videoer af kaffen på det sociale medie TikTok.

- Det kan være, at der er efterspørgsel på tingene, det kan også være der ikke er. Vi vælger meget med hjertet, fortæller Glenn Bonde mens Thudung Trinh supplerer:

- Vi har nået en alder nu, hvor vi ikke behøver tænke så meget i penge. Det gjorde jeg meget, da jeg var yngre. Nu gør vi ting, fordi vi kan lide det.

Annonce

Vi har et ansvar

Bag skillevæggen til cafébordene står 12 spillemaskiner. Når de er tændt, kan spillelystne kaste deres småmønter i, i håbet på at ramme den store jackpot. Og skal Glenn Bonde være helt ærlig, så ved han godt, hvilket publikum en spillemaskine kan tiltrække. Derfor føler han også et ansvar, når han slår dørene op og byder indenfor.

- Der er så mange reklamer for de her online spillekasinoer. Så flere spiller på nettet, men mange tager det også med ud i virkeligheden. Det betød at vores omsætning, da min tidligere kone og jeg havde stedet i Aabenraa, steg, forklarer han og fortsætter:

- Vi er ikke interesserede i, at folk skal spille sig fra hus og hjem. Derfor kan vi også godt finde på at kontakte folk og sige til dem "hey, pas på dine penge". Vi tænker helt bestemt over vores ansvar.

Spillemyndighederne har allerede været forbi for at godkende spillemaskinerne og omgivelserne og nu venter kun de sidste småting, før Glenn Bonde og Thudung Trinh kan byde indenfor.

Men det ser de også utroligt meget frem til.

- Det er dejligt at få et smil frem på læben hos folk. Det er så nærværende og det vil vi gerne være med til at give, fortæller Glenn Bonde.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Klaver har været vidt omkring i Sønderjylland: Måske det sidste af slagsen i verden

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce