Annonce
Danmark

Thulesen Dahl: Messerschmidt skulle have et klap på skulderen

Det har ligget i kortene siden starten af sommeren, at Mortens Messerschmidt skulle være næstformand for Dansk Folkeparti, lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I weekenden udtalte Morten Messerchmidt sig kritisk i avisen Danmark om DF's linje. Mandag blev han forfremmet til næstformand. DF-formand Kristian Thulesen Dahl afviser, at han blev presset til at forfremme Messerschmidt. Tværtimod har Messerschmidt fortjent et klap på skulderen.
Annonce

- Kristian Thulesen Dahl, hvordan har du det med det skifte på næstformandsposten, I netop har meldt ud i Dansk Folkeparti?

- Jeg er rigtig glad for det. Søren Espersen meddelte mig først på sommeren, at han ville træde tilbage for at gøre plads til en rokade. Vi har løbende drøftet situationen. Vi har forelagt gruppebestyrelsen det først og så gruppen, og der har været fuld opbakning.

- Hvor længe har det stået klart, at Messerschmidt skulle have posten?

- Det har ligget i kortene fra Sørens side fra første færd. Vi ser Morten som én, der har stor arbejdsildhu og evne til at italesætte vores politik på en måde, så mange lytter. Det er en evne, vi har glæde af, uanset om Morten er næstformand eller ej, men som næstformand kommer han til at spille en mere aktiv rolle og i et tættere parløb med mig. Jeg ser meget frem til, at vi kan gøre mere brug af de kvaliteter.

- Skiftet kommer, efter Messerschmidt har udtalt sig om partiets linje i blandt andet vores avis, hvilket af kommentatorer ses som en udfordring af dig. Hvad tænker du om det?

- Jeg gik rundt i min have i Thyregod med stor forundring, og syntes det var komisk, at den kronik og det interview blev set som et problem. Jeg så det som en styrke. Jeg opildner jo vores folk til at blande sig i værdidebatten. At Morten er person, der både har evnerne til at få en kronik optaget og lave gode interviews, ser jeg ikke som et problem for DF.

- Vil det sige at alle i DF er berettigede til at gå ud og udtale sig om partiets linje?

- Ja, hvis det holder sig inden for partiets politik, er det sådan set det, vi beder folk gøre. Ja, jeg opfatter faktisk det interview, Morten har givet, som noget, der holder sig inden for den linje.

- Men i interviewet kritiserer han den politiske linje?

- Nej. Nogle af de ting, der tales om i forhold til beslutninger, der er truffet tidligere, har jeg italesat på nøjagtig samme måde. Hvis noget skulle været et problem, skulle jeg gerne se det som et problem. Det er ikke kommentatorer eller politiske redaktører, der kan definere, om noget er et problem for os.

- Hvis vi spoler tiden tilbage, fik Anders Vistisen heftig kritik, da han udtalte sig om partiets linje. Hvorfor må Messerschmidt, når Vistisen ikke måtte?


Mortens interview handler om vores politik og hvordan, vi kommer ud med den. Det ser jeg ikke som noget problem. Hvis jeg skal gøre noget i forhold til det, bliver det et klap på skulderen.

Kristian Thulesen Dahl (DF), partiformand


- Jeg mener ikke, man kan sammenligne det. Mortens interview handler om vores politik og hvordan, vi kommer ud med den. Det ser jeg ikke som noget problem. Hvis jeg skal gøre noget i forhold til det, bliver det et klap på skulderen.

- Dengang meldte Søren Espersen ud, at diskussioner om partiets linje kun skulle tages internt. Gælder det ikke nu?

- Der er en væsentlig forskel. Det, Morten gør lørdag, er, at han tager fat om vores politik og har en idérigdom om, hvordan der kan tages fat i de politiske emner, som er vigtige for DF. Der er ingen problemer i det.

- Så du ser ikke interviewet som et forsøg på at presse dig som formand?

- Nej. Jeg var også bekendt med interviewet, inden det kom. Jeg ved, at jeres politiske redaktør skriver, at ifølge hans kilder var jeg ikke, men han kunne lige have spurgt mig, så kunne jeg have forklaret, at det var jeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce