Annonce
Kultur

Thure Lindhardt fortolker prinsens digte: Han var en ambassadør for kultur og kunst

Skuespiller Thure Lindhardt fortolker prins Henriks digte sammen med Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage. Foto: Tobias Kobborg
Gennem dans, musik og kunst får prins Henriks digte nyt liv, når Holstebro Dansekompagni og Klassiske Dage sammen med Thure Lindhardt skaber fem kunstfilm med udgangspunkt i den kongelige poesi.

Thure Lindhardts intense stemme fortæller om måner og morgenrøde, om længsler og drømme, når han fremfører prins Henriks digte i fem korte kunstfilm. Poesien bliver fortolket ikke kun af skuespillerens stemme, men også af dansende kroppe fra Holstebro Dansekompagni og spillende musikere fra Klassiske Dage.

Det er forestillingen ”Månesang”, der efter to års udsættelser på grund af coronarestriktioner har fået nyt liv i filmformatet. Forestillingen vil dog blive opført i 2022, og på prins Henriks fødselsdag 11. juni åbner billetsalget.

Indtil da kan man i fem kunstfilm af cirka fem minutters varighed opleve hvordan dans, poesi, kunst og musik smelter sammen i fortolkningen af prinsens digte.

Annonce

Det er ikke første gang, at skuespiller Thure Lindhardt læser prins Henriks digte højt. Ved en begivenhed i forbindelse med en udgivelsen af en digtsamling læste skuespilleren den danske version af digtene, mens prinsen selv læste den franske.


Prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt.

Thure Lindhardt, skuespiller


- Det var da en stor oplevelse. Det var meget smukt, at han selv læste op på fransk. Det giver en anden klang at arbejde med sit modersmål, det er der ingen tvivl om. Det kan jeg også mærke, når jeg spiller på tysk eller engelsk. Det danske er bare noget andet. Men jeg synes, det var godt, at de blev oversat, for det skabte en bro til hans danske liv. Og jeg husker, at han var vældig tilfreds med dem, siger Thure Lindhardt.

Digtene, der fortolkes i de fem film er længselsfulde, drømmende, romantiske og fyldt med kærlighed, fortæller skuespilleren, der glæder sig over, at Danmark har et kongehus, hvor dronning Margrethe er og prins Henrik var ikke bare interesserede i, men udøvere og skabere af kunst.

- På den måde bliver de ambassadører for kunst og kultur. Derfor synes jeg, at man skal se bag om anmeldelser, og hvad man ellers ville forlange af andre kunstnere, for prins Henrik havde sandsynligvis ikke udgivet digte, hvis han ikke havde haft den position, han havde. Men at han valgte at bruge den position på at skabe kunst, synes jeg er meget prisværdigt. For kunsten giver os empati, samhørighed og fællesskab, siger Thure Lindhardt.

De fem kunstfilm bliver løbende udgivet - den sidste kommer 1. juli.

De kan blandt andet ses på vimeo.com/user138307835/videos eller Holstebro Dansekompagnis facebookside og Instagram.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Esbjerg For abonnenter

Niels stopper som lokalrådsformand med afskedssalut til kommune og vage politikere: Egenrådig forvaltning kan næsten styre kommunen uden politikerne

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce