Annonce
Livsstil

Thure og Simon løb fra Horsens til Fredericia: 126 kilometer, væltede træer i massevis og vand helt op til brystvorterne

Thure Kjær og Simon Grimstrup gennemførte fredag og natten til lørdag deres selvarrangerede kystløb fra Horsens til Fredericia på trods af naturens forhindringer. Foto: Bjørn Sørensen/Trailbear Films
Det blev vildere, end Thure Kjær havde forventet, da han og en løbemakker løb langs kysten fra Horsens til Fredericia. Kulde, høj vandstand og masser af væltede træer blev forceret.

Thure Kjær har løbet ultraløb i Kina, Sydafrika, Tyrkiet, Sydamerika, på Grønland og mange andre steder rundt på kloden.

Men som det er tilfældet for alle andre, har coronapandemien begrænset vejlenserens rejsemuligheder, og han er derfor blevet tvunget til at søge eventyr i sin egen baghave.

Det fik han bogstaveligt talt, da han og løbekammeraten Simon Grimstrup fra Silkeborg valgte at udfordre hinanden ved at løbe langs kysten fra Horsens til Fredericia, hvor Thure Kjær både passerede sit hjem i Vejle og sommerhus i Mørkholt.

Annonce

Det blev til 126,5 kilometers løb, gang og vandtur på den kystnære rute, som de to kammerater tilbagelagde på 21 timer og 36 minutter. Et pænt stykke under deres erklærede mål på ét døgn.

- Vi fik mere for pengene, end vi havde regnet med. Det blev det fedeste eventyr, og endnu federe, end vi havde bedt om på en fredag og lørdag i slutningen af januar, fortæller Thure Kjær mandag morgen.

Nær taget pippet fra dem

Her to døgn efter strabadserne er hans krop stadig mærket af den selvarrangerede tur, der blev vildere og vildere, jo længere de to løbere nåede frem, og efterhånden som trætheden begyndte at blive en stædig medløber.

Thure Kjær og Simon Grimstrup gennemførte deres 126,5 kilometer lange kystløb på 21 timer og 36 minutter Foto: Bjørn Sørensen/Trailbear Films

Mentalt havde de delt turen ind i tre etaper med ruten fra Horsens til Juelsminde som den længste, men lettest fremkommelige.

De første skråninger og ture ud i vandet ventede langs kysten ind mod Vejle, men de største  udfordringer lurede omkring Trelde Næs.


Det blev endnu vildere, end vi havde regnet med. Det var som at gå i biografen og glæde sig til at se en god film, og så var den bare megafed.

Thure Kjær, ultraløber


Thure Kjær og Simon Grimstrups kystløb bliver til en lille dokumentarfilm, som Bjørn Sørensen fra Trailbear Films skal producere. Han fulgte de to ultraløbere på flere dele af strækningen. Foto: Bjørn Sørensen/Trailbear Films

- Den sværeste strækning var de fire-fem kilometer fra Rands Fjords udmunding og ud omkring Trelde Næs, der nær havde taget pippet fra os. Det tog en time længere, end vi havde regnet med, og på det tidspunkt var vi trætte, vandet var koldt, og kulden satte ind, fortæller vejlenseren.

Annonce

Krydsede Rands Fjord

De to løbere skulle blandt andet krydse Rands Fjord, og det har Thure Kjær tidligere gjort, hvor vandet ikke nåede ham til knæene. Denne gang var vandstanden højere.

Thure Kjær og Simon Grimstrup måtte forcere en del væltede træer og skulle blandt andet krydse Rands Fjord. Foto: Bjørn Sørensen/Trailbear Films

- Vi var ude i vand til brystvorterne, og det var virkelig koldt, og skråningerne var så stejle, at vi var ude i vandet i flere minutter ad gangen. Det var mørkt, og i lyskeglen fra pandelampen kunne vi bare se, at der blev ved med at ligge træer, vi skulle uden om, i vandet, så langt øjet rakte, fortæller Thure Kjær og tilføjer:

- Vi ville gerne have en vild oplevelse, og det blev det på alle mulige måder.

Annonce

Vild tur på hjemegnen

For Simon Grimstrup var belønningen, at de to kammerater nu har fået noteret en rekord på den utraditionelle løbestrækning langs kysten. For Thure Kjær er tilfredsstillelsen en anden.

I Vejle fik de to løbekammerater mulighed for at proviantere hos Circle K i Strandgade. Foto: Bjørn Sørensen / Trailbear Films

- Når jeg fremover sidder på terrassen i mit sommerhus og kigger ud over fjorden, vil jeg altid sidde med et smil på læben og tænke, at jeg har taget hele denne kyststrækning i ét hug og under så vanskelige forhold. I denne coronatid finder man virkelig ud af, hvor flot der er i Danmark, og at man kan tage på den vildeste tur ved at løbe forbi sin egen by og sommerhus.

Annonce

Du skal kende naturen

Han advarer dog motionsløbere mod at kaste sig ud i lignende udfordringer, specielt omkring Trelde Næs.

Flere af timerne blev tilbagelagt i den mørke vinternat, hvor de to løbere blandt andet måtte krydse vandløb og Rands Fjord. Foto: Bjørn Sørensen / Trailbear Films

- Der er steder på Trelde Næs, hvor det er dumt at bevæge sig hen. Jeg kender naturen rigtig godt her, og vi har holdt os væk fra områder på sydsiden, hvor der er bundløst sand. Vi ved godt, hvad vi laver, og mange undrer sig over, hvorfor vi synes, det her er sjovt. Det er det, fordi det er svært, siger vejlenseren, der allerede har næste udfordring i øje.

Thure Kjær er klar til en ny udfordring, når kroppen er kommet sig over weekeendens udfordring, og han har løbetrænet noget mere. Næste gang går løbeturen ad Kyst til Kyst Stien fra Blåvand til Vejle Havn. Foto: Bjørn Sørensen/Trailbear Films

- Jeg vil gerne løbe de cirka 120 kilometer på Kyst til Kyst Stien fra Blåvand til Vejle Havn. Det er en noget mere fremkommelig rute, hvor du løber mere, så jeg skal først have skruet op for løbetræningen. Nu skal jeg lige komme mig over den seneste tur, og om det bliver om halvanden eller seks måneder, ved jeg ikke. Jeg vil bare gerne have nogle oplevelser og ud på eventyr.

Glade, men trætte nåede Simon Grimstrup og Thure Kjær i mål ved Fredericia Banegård natten til lørdag efter 21 timer og 36 minutters anstrengelser. Foto: Bjørn Sørensen / Trailbear Films
Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvordan skal jeg forholde mig ved et dødsfald?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Kolding For abonnenter

Kolding-tvillinger på 19 år er store på TikTok og bliver allerede sponseret: Sådan tackler de over 30.000 følgere

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Aabenraa

SønderjyskE vandt stort: Træneren er stærkt utilfreds

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Thulesen Dahl: Vi skal tilbage i baren - uden intriger

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Annonce