Annonce
Erhverv

Thyborøn-firma bygger nyt smedeværksted på havnen i Hvide Sande

Det er her ved Nordhavnskaj tæt på Vestværftet, at Thyborøn Skibs & Motor bygger ny hal. Google Street.
Thyborøn Skibs & Motor har i mange år arbejdet tæt sammen med Vestværftet, hvor firmaet også har haft værksted; men nu er pladsen blevet for trang.

HVIDE SANDE: Et nybyggeri af et smedeværksted er på vej ved Nordhavnskaj. Bag byggeriet står Thyborøn Skibs & Motor A/S.

- Vi har i mange år brugt Vestværftets hal til vores arbejde i forbindelse med nybygninger. Vi kan desværre ikke være der mere, så vi har prøvet at leje bygninger på havnen, fortæller direktør Tage Hansen fra Thyborøn-firmaet.

- Vi kunne dog ikke finde noget, der duede, så vi bestemte os for at bygge en hal, hvor vi kan være med vores maskiner, siger han.

Annonce

5,4 meter højt

Værkstedet bygges altså på Nordhavnskaj, hvor også Vestværftet ligger, så afstanden vil fortsat være ganske kort.

Byggeriet bliver på 300 kvadratmeter i grundplan med et indskudt etagedæk på 88 kvadratmeter og et indskudt etagedæk på 19 kvadratmeter, så det samlede areal bliver på 407 kvadratmeter. Facadehøjden bliver på 5,4 meter.

- Vi regner med at gå i gang snarest muligt, og mit håb er, at vi kan være færdige til efteråret; jeg tvivler dog på, at vi kan nå det allerede i år, siger Tage Hansen.

Han peger på, at firmaet lige nu er fuldt optaget af en større brand, der har været på en nybygning i Thyborøn, og det tager en masse tid og energi.

Annonce

Tæt samarbejde

Thyborøn Skibs & Motor A/S har 50 ansatte, og beskæftiger sig hovedsageligt med reparationer på skibe i den nationale og internationale fiskeflåde, i form af motorreparationer, konstruktion af marineudstyr, hydraulik-, stål- og aluminiumsarbejde. Virksomheden har også egenproduktion af blandt andet spil og tromler.

- Vi har i mange år arbejdet tæt sammen med Vestværftet, særlig i forbindelse med, at vi installerer spil og hydraulikanlæg på værftets nybygninger, siger Tage Hansen.

Til daglig går en tre-fire mand i Hvide Sande, og det er ikke meningen, at der fast skal blive flere.

- Vi har muligheden for at sætte flere ind fra Thyborøn, hvis det er nødvendigt, siger Tage Hansen.

Vestværftet har specialiseret sig i at bygge fiskeskibe fra cirka 10 til 35 meter i længden. Skibene tegnes i Hvide Sande, og skroget bygges derefter af samarbejdspartnere i Østeuropa, hvorefter det slæbes til Hvide Sande, hvor det males og udrustes.

Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce