Annonce
KIF Kolding

Thynell og KIF er sæsonklar: Bedre forudsætninger og bedre fornemmelser

Mattias Thynell er ny anfører, og Jens Svane er ny viceanfører, når KIF Kolding fredag aften indleder sæsonen med ottendedelsfinale i pokalturneringen mod den forsvarende mester fra Aalborg. Foto: Kim Mikkelsen
KIF har slået en streg over den seneste sæsons kaos på banen og i kulissen. Forudsætningerne er forbedret væsentligt for det nye KIF Kolding-mandskab, der åbner denne sæson med en pokalkamp mod Aalborg.

KIF: Mattias Thynell lader sig ikke slå ud af det mærkværdige åbningsspørgsmål.

- Gunvald Larsson, lyder det prompte svar på spørgsmålet om hvilken karakter fra den svenske tv-serie om kriminalkommissær Beck, den svenske KIF-anfører helst vil sammenlignes med.

Gunvald Larsson spilles af den svenske karakterskuespiller, Mikael Persbrandt, der spiller Becks højre hånd. KIF-anføreren har to ting til fælles med sin fiktive landsmand. Han kan skyde med skarpt, og han kan til tider give med grovfilen, hvis det bliver nødvendigt.

Beck og Gunvald Larsson har været på danske tv-skærme i to årtier, mens Mattias Thynell blot har været i KIF i lidt over et år siden skiftet fra SønderjyskE. To ting gjorde den første til en møgsæson. Thynell blev skadet og var ikke med, da et smalt og kaotisk KIF-hold kæmpede for at undgå nedrykning. Det lykkedes, og nu kigger Thynell ind i sin sæson nummer to som ny anfører for et hold, der står klart bedre rustet til at tage kampen op med konkurrenterne i ligaen.

- Det er bare virkelig sjovt. Jeg har bare glædet mig hele sommeren. Primært til at kunne spille håndbold uden smerter og også at kunne tage hjem fra træning og kamp og kunne gøre nogle ting og ikke bare ligge på sofaen. Jeg sætter også stor pris på at være blevet anfører. Det betyder noget for mig. Jeg har haft en god sommertræning og er kommet tilbage med masser af overskud. Det er bare virkelig sjovt at komme til træning hver dag, hvilket det ikke var lige så meget sidste år, siger Thynell.

Annonce

optakt

Håndbold, pokalturneringen

Fredag kl. 18.30: KIF-Aalborg

KIF: Benjamin Pedersen, Chris Jørgensen, Troels Vejby Jørgensen, Fredrik Gustavsson og Arni Bragi Eyjolfsson kan få debut. Olafur Gustafsson, Andreas Væver, Jacob Groes, Mikkel Bork og Benjamin Suman er skadet.

JV tipper: 29-32

Forudsætningerne er forbedret

Thynell og KIF har slået en streg over den seneste sæsons trængsler på og uden for banen. Den massive opbakning med flere end 4.000 i hallen til kampene mod TM Tønder var første rygstød.

- Nu har vi været dér. Der skal vi ikke være mere, understreger den nye anfører.

Forudsætningerne for det nye trænerpar, cheftræner Ulf Sivertsson og assistent Andreas Toudahl, er langt bedre end før sommerferien. Truppen er bredere, og der er kommet kvalitetsspillere ind til at give øget konkurrence.

- Det kan man også se til træning, hvor vi kan stille to gode håndboldhold op mod hinanden og få noget god træning ud af det. I kampene kan man også få fem minutters pause, hvis man har brug for det, og komme tilbage på 100 procent. Sidste år blev man hele tiden trættere og trættere og kunne ikke gøre noget. Vi var gode til at kæmpe os op igen, men så havde vi brugt alle vores kræfter, når kampene skulle afgøres, forklarer Thynell.

Han fornemmer en øget interesse for håndbolden i Kolding. At troen på holdet er vendt tilbage.

- Vi har haft nogle træningskampe, hvor der var 300-400 mennesker, og når man går rundt her i hallen eller nede i byen, er der megen positiv snak nu. Der er virkelig meget interesse for KIF Kolding, og vi håber at få en god start, så vi kan få mange af dem, der kom i slutningen af den seneste sæson, til at være med os i en stor del af sæsonen, siger han.

Brug for mange kontramål

KIF vandt storsejre i de sidste to træningskampe mod Nordsjælland og det finske Champions League-hold, Cocks, men fredag aften skal det nye KIF-hold gabe over en gevaldig mundfuld, når den forsvarende mester fra Aalborg kommer på besøg til ottendedelsfinale i pokalturneringen.

- Vi spillede også nogle gode kampe mod dem i sidste sæson, og det bliver det også nok nu, siger Thynell.

- De spiller på en måde, der minder meget om vores, så det handler om at være skarpe i hovedet, gøre tingene færdige og være fuldstændig klar. Vi har fundet ret hurtigt sammen og begynder at kende hinanden godt nu, mener han.

- Vi har lavet masser af kontramål - jeg tror, det er 24 og 14 i de sidste to kampe - så vi skal løbe meget. I forhold til sidste år har vi lagt en del på i angrebsspillet, så der kommer til at være nogle nye ting. For vores del er det den svenske metode med godt forsvarsspil, og så skal vi bare løbe og få de billige og hurtige mål, siger den svenske KIF-anfører.

Fredag aften skal venstrebacken skyde med skarpt. Ligesom Gunvald Larsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce