x
Annonce
KIF Kolding

Thynell og KIF er sæsonklar: Bedre forudsætninger og bedre fornemmelser

Mattias Thynell er ny anfører, og Jens Svane er ny viceanfører, når KIF Kolding fredag aften indleder sæsonen med ottendedelsfinale i pokalturneringen mod den forsvarende mester fra Aalborg. Foto: Kim Mikkelsen
KIF har slået en streg over den seneste sæsons kaos på banen og i kulissen. Forudsætningerne er forbedret væsentligt for det nye KIF Kolding-mandskab, der åbner denne sæson med en pokalkamp mod Aalborg.

KIF: Mattias Thynell lader sig ikke slå ud af det mærkværdige åbningsspørgsmål.

- Gunvald Larsson, lyder det prompte svar på spørgsmålet om hvilken karakter fra den svenske tv-serie om kriminalkommissær Beck, den svenske KIF-anfører helst vil sammenlignes med.

Gunvald Larsson spilles af den svenske karakterskuespiller, Mikael Persbrandt, der spiller Becks højre hånd. KIF-anføreren har to ting til fælles med sin fiktive landsmand. Han kan skyde med skarpt, og han kan til tider give med grovfilen, hvis det bliver nødvendigt.

Beck og Gunvald Larsson har været på danske tv-skærme i to årtier, mens Mattias Thynell blot har været i KIF i lidt over et år siden skiftet fra SønderjyskE. To ting gjorde den første til en møgsæson. Thynell blev skadet og var ikke med, da et smalt og kaotisk KIF-hold kæmpede for at undgå nedrykning. Det lykkedes, og nu kigger Thynell ind i sin sæson nummer to som ny anfører for et hold, der står klart bedre rustet til at tage kampen op med konkurrenterne i ligaen.

- Det er bare virkelig sjovt. Jeg har bare glædet mig hele sommeren. Primært til at kunne spille håndbold uden smerter og også at kunne tage hjem fra træning og kamp og kunne gøre nogle ting og ikke bare ligge på sofaen. Jeg sætter også stor pris på at være blevet anfører. Det betyder noget for mig. Jeg har haft en god sommertræning og er kommet tilbage med masser af overskud. Det er bare virkelig sjovt at komme til træning hver dag, hvilket det ikke var lige så meget sidste år, siger Thynell.

Annonce

optakt

Håndbold, pokalturneringen

Fredag kl. 18.30: KIF-Aalborg

KIF: Benjamin Pedersen, Chris Jørgensen, Troels Vejby Jørgensen, Fredrik Gustavsson og Arni Bragi Eyjolfsson kan få debut. Olafur Gustafsson, Andreas Væver, Jacob Groes, Mikkel Bork og Benjamin Suman er skadet.

JV tipper: 29-32

Forudsætningerne er forbedret

Thynell og KIF har slået en streg over den seneste sæsons trængsler på og uden for banen. Den massive opbakning med flere end 4.000 i hallen til kampene mod TM Tønder var første rygstød.

- Nu har vi været dér. Der skal vi ikke være mere, understreger den nye anfører.

Forudsætningerne for det nye trænerpar, cheftræner Ulf Sivertsson og assistent Andreas Toudahl, er langt bedre end før sommerferien. Truppen er bredere, og der er kommet kvalitetsspillere ind til at give øget konkurrence.

- Det kan man også se til træning, hvor vi kan stille to gode håndboldhold op mod hinanden og få noget god træning ud af det. I kampene kan man også få fem minutters pause, hvis man har brug for det, og komme tilbage på 100 procent. Sidste år blev man hele tiden trættere og trættere og kunne ikke gøre noget. Vi var gode til at kæmpe os op igen, men så havde vi brugt alle vores kræfter, når kampene skulle afgøres, forklarer Thynell.

Han fornemmer en øget interesse for håndbolden i Kolding. At troen på holdet er vendt tilbage.

- Vi har haft nogle træningskampe, hvor der var 300-400 mennesker, og når man går rundt her i hallen eller nede i byen, er der megen positiv snak nu. Der er virkelig meget interesse for KIF Kolding, og vi håber at få en god start, så vi kan få mange af dem, der kom i slutningen af den seneste sæson, til at være med os i en stor del af sæsonen, siger han.

Brug for mange kontramål

KIF vandt storsejre i de sidste to træningskampe mod Nordsjælland og det finske Champions League-hold, Cocks, men fredag aften skal det nye KIF-hold gabe over en gevaldig mundfuld, når den forsvarende mester fra Aalborg kommer på besøg til ottendedelsfinale i pokalturneringen.

- Vi spillede også nogle gode kampe mod dem i sidste sæson, og det bliver det også nok nu, siger Thynell.

- De spiller på en måde, der minder meget om vores, så det handler om at være skarpe i hovedet, gøre tingene færdige og være fuldstændig klar. Vi har fundet ret hurtigt sammen og begynder at kende hinanden godt nu, mener han.

- Vi har lavet masser af kontramål - jeg tror, det er 24 og 14 i de sidste to kampe - så vi skal løbe meget. I forhold til sidste år har vi lagt en del på i angrebsspillet, så der kommer til at være nogle nye ting. For vores del er det den svenske metode med godt forsvarsspil, og så skal vi bare løbe og få de billige og hurtige mål, siger den svenske KIF-anfører.

Fredag aften skal venstrebacken skyde med skarpt. Ligesom Gunvald Larsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce