Annonce
Varde

Thyra Frank roste udskældt mad til plejehjemsbeboere

Kritik af maden på plejehjemmene, som fremstilles i et centralt køkken, har været sommerens varme kartoffel i Varde Kommune. Nu har ældreministeren prøvesmagt den.

Tistrup: - Maden kan man ikke kritisere, siger Thyra Frank.

Selv om ældreminister Thyra Frank (LA) er imod storkøkkener, som leverer mad ud til de enkelte plejehjem, så havde hun ros til ældremaden, da hun tirsdag var på besøg i Varde Kommune. I Varde Kommune kommer maden netop fra et centralt køkken, og Thyra Frank spiste med beboerne på Tistrup Plejecenter. Det er Det Danske Madhus, som Varde Kommune er medejer af, som leverer mad til de enkelte plejehjem. Maden er blevet kritiseret af blandt andre plejehjemsbeboere, og Thyra Frank mener, at maden skal laves ude på det enkelte plejehjem.

- Men her kan man jo sige, at maden ikke kommer direkte fra et andet køkken. Personalet varmer maden op og kan faktisk smage sovsen til, sagde Thyra Frank efter at have indtaget en middag bestående af karbonader med grøntsager, kartofler og brun sovs samt jordbærgrød med mælk som dessert.

Tistrup Plejecenter

Teamleder Dorte Sneum præsenterede det blot fire år gamle Tistrup Plejecenter for Thyra Frank.Der er i øjeblikket 22 beboere.

De er i alderen fra 62 år til 101 år.

Thyra Frank var også på besøg i Kompasklubben for demente under sit besøg i Varde Kommune.

Ældreminister Thyra Frank (LA) spiste med beboere og andre på plejehjemmet i Tistrup. Foto: Chresten Bergh

Beboere glade for maden

- De beboere, jeg snakkede med, var glade for maden. Jeg synes også, at både karbonaden og jordbærgrøden smagte godt, siger Thyra Frank.

Hun har tidligere påpeget, at blandt andre Varde Kommune burde flytte madlavningen tilbage til plejehjemmene, og at det vil indebære fordele som, at man bedre kan tage hensyn til beboernes individuelle smag og livretter. Den kritik står ministeren ved, selv om hun ikke kritiserer selve maden.

- Det er sådan, at jeg synes, at til et hjem hører et køkken. Det er stadigvæk vigtigt for mig, siger Thyra Frank, som dog ikke som ældreminister direkte vil blande sig i, hvordan kommunerne indretter sig på det område.

Men hun har som ældreminister sat penge af, så kommunerne atter kan etablere køkkener på de enkelte plejehjem uden at det rammer kommunens økonomi. Det har blandt andre Aarhus og Bornholms kommuner gjort i stor stil.

Ældreminister Thyra Frank (LA) hilser på teamleder Dorte Sneum. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Ansvarlig politiker holder fast

Der har sommeren over været kritik af Varde Kommunes ordning med ældremad, og den politisk ansvarlige, Thyge Nielsen (V), som er formand for social og sundhed, har stået på mål for en til tider meget hård kritik. Men han holder fast ved, at Varde Kommune bevarer det centrale storkøkken på plejecentret Carolineparken i Varde.

- Det, vi gør, er, at vi sætter fokus på anretterkøkkener og på den måde, man serverer maden. Vi har i dag oplevet, at beboerne har rost maden og ministeren ser ud til at have nydt den, sagde en tilfreds Thyge Nielsen efter ministerbesøget på Tistrup Plejecenter.

Ældreminister Thyra Frank (LA), beboer Edele Margrethe Kruse Jensen og Vardes borgmester Erik Buhl (V). Foto: Chresten Bergh
Ældreminister Thyra Frank (LA) tog til Tistrup og smager på den omdiskuterede ældremad. Foto: Chresten Bergh
Ældreminister Thyra Frank (LA) tog til Tistrup og smagte på den omdiskuterede ældremad. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Varde For abonnenter

Hurra vores øjebæ forsvinder: By stod sammen og slipper af med industriruin, der har stået som skamplet i mere end 15 år

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Varde

76-årig kvinde gled af kørebane i bil: Færdselsuheld meget tidligt fredag morgen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce