Annonce
Haderslev

Ti år efter: Ebbe Storm rydder stadig op

Gavlen på Diernæsvej 203 er ved at vælte. Foto: Larz Grabau
Gavlen er ved at vælte, der er store huller i tagene, overalt indenfor og udenfor flyder der med skrammel. Det hele er kommunens nu og dermed borgernes, medmindre Ebbe Storm kan nå at fjerne de ting, han vil beholde eller sælge.

DIERNÆS: Det er knap ti år siden avisens udsendte talte med Ebbe Storm, som den gang ejede tre grunde fyldt med skrot, eller som han selv definerede tingene ”gode sager”. For alt kunne bruges, om det så var en container fuld af vaskede appelsinskræller eller en stor tank fyldt med fiskeolie.


Giv mig lige fred. Jeg har travlt. Jeg har fået én uge mere.

Ebbe Storm


Annonce

Den i dag 71-årige Ebbe Storm er for længst gået på pension, men han arbejdede i mange år med at udvikle kosttilskud til husdyr. Han har en ph.d. i fysiologi.

Pensionisttilværelsen tilbringer han gerne i Frankrig, når ikke bøvlet med de tre skrotgrunde i kommunen kalder ham hjem. Så mon han nu er i landet?

Ifølge skøderne på Diernæsvej 103 og 203 blev de overtaget af kommunen den 28. april. Men der blev også lavet en aftale om, at Ebbe Storm frem til den 1. juni i år løbende måtte sortere og sælge ting og inventar fra Diernæsvej 103. Samme aftale har han for Diernæsvej 203, og den løber til den 1. september.

Ebbe Storm ryddede tirsdag stadig op på Diernæsvej 103. Foto: Larz Grabau

Så hvor kan han være? På den grund i Ørsted på Vestervej 7, som han stadig ejer, er der tilsyneladende ikke nogen hjemme. Huset er en ruin, og grunden og bygningerne flyder med skrammel og bjørneklo. Så turen går sydpå.

Jeg har travlt

På Diernæsvej 103 i Diernæs går en mand rundt kun iført shorts og sko og rydder op. Der er Ebbe Storm. Men han har ikke tid til at snakke.

– Giv mig lige fred. Jeg har travlt. Jeg har fået én uge mere, lyder forklaringen.

Onsdag den 9. juni skal han så ifølge den aftale have fjernet de ting, han vil have. Bygningen skal rives ned og grunden ryddes. Allerede i sidste uge blev der pillet tagsten af huset, der stadig er propfyldt med ting og sager.

Diernæsvej 203 i Sønderballe har han så stadig tre måneder til at tømme for det, han vil sælge eller beholde. Både i og udenfor bygningerne er der tonsvis af skrammel. Den ene bygning er brandskadet. To af dem har store huller i taget. Og på hovedbygningen er gavlen ved at vælte. Den er støttet af en bjælke.

Her har naboer og genboer i årevis levet med rodet.

Mindst to af husene overfor har stort set været umulige at sælge. Det ene er i dag lejet ud. Det  andet blev endelig solgt, og den nye ejer gik i gang med at rydde grunden og gøre huset i stand, men opgav så, og nu står det tomt igen.

Annonce

Han lover og lover

Sonja og Leo Nielsen købte Leos barndomshjem på Sønderballe Hoved 6 for 22 år siden og flyttede ind. Lige så længe har de levet med rodet på hjørnegrunden. Indimellem breder det sig til nabogrundene.

– Han er helt ude på gaden. Bare han blev inde ved sig selv. En gang havde han stillet nogle paller nede ad vejen. Jeg var ved at køre galt. Så flyttede min mand det med traktoren, fortæller Sonja Nielsen.

Ebbe Storm kom bagefter med blomster og undskyldte.

– Jeg skubbede det bare ind på pladsen. Noget af det, der stod der for 22 år siden, det står der endnu. Det er til at dø af grin af, konstaterer Leo Nielsen.

Så de er lettede over, at kommunen nu har overtaget grunden.

– Men jeg tvivler på, at han smutter til 1. september. I Diernæs havde han også kun til 1. juni. Han lover at rydde op, og så køber han mere skrammel, og så flytter han det bare et andet sted hen. Man kan ikke stole på den mand. Men han gør ingen fortræd. Han er en flink mand, konstaterer Sonja Nielsen.

Nu håber hun, at der kan blive pænt på hjørnet. Ønsket er en hyggelig park med lidt bænke

– Vi har jo mange turister hernede.

Det vil udvalgsformand Benny Bonde ikke helt afvise.

– Nu skal vi først have ryddet op og så dannet os et overblik over, hvad de kan bruges til, der skal de lokale beboere da spille med. Så håber jeg beboerforeninger kan overtage grundene, og så tager vi os af det videre forløb, siger han om de to nyindkøbte skrotgrunde.

Ebbe Storm da han for ti år siden var gået i gang med at rydde op på Diernæsvej 203. Arkivfoto: Jacob Schultz
Hele vejen hen til busskuret roder Ebbe Storm i Sønderballe. Foto: Larz Grabau
Diernæsvej 103 er stadig pakket med alt muligt ragelse, som Ebbe Storm ikke når at fjerne. Foto: Larz Grabau
Nede af denne bumlede vej i Ørsted ligger den ejendom, som Ebbe Storm stadig ejer. Den er groet til med store grantræer og masser af bjørneklo og skrammel. Foto: Larz Grabau
Diernæsvej 203. Foto: Larz Grabau
I årevis har Diernæsvej 203 været en øjebæ i Sønderballe. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce