Annonce
112

Ti F-16 fly markerer 40 år i luften med en rundflyvning over Danmark

Her ses en ni-skibs formationsflyvning fra airshowet 2014. Det er i princippet det samme man kan se på fredag, hvis vejret er med piloterne. Grunden til, at det kaldes en ti-skibs formationsflyvning, er, at der er et tiende fly med som tager fotos. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste
Annonce

SKRYDSTRUP: På fredag kan de danske F-16 jagerfly fejre 40-års jubilæum. Fighter Wing Skrydstrup markerer dagen med en større såkaldt ti-skibs formationsflyvning over Danmark. Det sker både formiddag fra klokken 9.00-11.30 og eftermiddag fra klokken 13.30-15.50 efter en fastlagt rute. Flyene vil flyve i 2000 fods højde.

Lokalt markeres dagen med et lukket arrangement for flyvestationens ansatte og særligt indbudte. Der vil i perioden 11.00-11.30 være demonstrationsflyvning og et simuleret angreb på flyvestationen med op til ti fly.

Flyene bliver kun sendt på vingerne, hvis der er vejr til, at man kan se flyene fra jorden. Da formationsflyvningen er ekstremt krævende, vil piloterne variere formationerne undervejs.

Danmark råder over 44 operative F-16. I alt har de danske F-16 fløjet 335.080 timer per 12. januar 2020.

Flyene har været indsat i fredsskabede, fredsbevarende missioner og i kampen mod IS. Senest støttede de NATO i forbindelse med suverænitetshåndhævelse af baltisk luftrum de sidste fire måneder af 2019.

Flyet er et såkaldt alsidigt kampfly. Det er bevæbnet med en seks-løbet 20 mm Gatling-kanon, bomber og missiler, produceret af Lockheed Martin, USA. Afløseren F-35 produceres også af Lockheed Martin.

Den forventede rute om formiddagen. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste
Den forventede rute om eftermiddagen. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce