Annonce
Varde

Ti hjemmeværnsbetjente har sørget for kun moderate kødannelser ved genbrugsplads

Fem ad gangen. Det har betydet ventetid her i Varde. Ti hjemmeværnsbetjente har afhjulpet trafikale gener. Foto: Morten Nielsen
Det var ikke en aprilsnar, at der stod hjemmeværnsbetjente ved Nordre Boulevard i Varde og holdt biler med trailere fyldt med affald tilbage. Men det er altså vilkårene under coronakrisen.

Varde Kommune: I de senere dage har de fem genbrugspladser i Varde Kommune nu haft ekstra åbent med den særlige coronabegrænsning, at kun fem biler må lukkes ind ad gangen. Især genbrugspladsen i Varde har været en udfordring, fordi den trafikerede Nordre Boulevard ikke må blokeres af affaldsplagede borgere i kø med traileren bag på bilen. Derfor har politihjemmeværnet stillet ti personer til rådighed til at dirigere trafikken, og det er gået godt i de første to dage, siger Kræn Platz Thomsen, der er driftleder i Din Forsyning, som genbrugspladserne hører under.

- Der har været ventetider på 20 til 30 minutter, siger Kræn Platz Thomsen om situationen i Varde.

Et andet sted, der har været tendens til kødannelse, er i Ølgod. Her har der ifølge Din Forsyning været op til 20 minutters ventetid.

Her har der dog ikke været brug for frivillige hjemmeværnsbetjente, fordi der er ikke er de samme vanskelige trafikale forhold som i Varde. Der har dog været en vagt til at assistere, så der ikke er kommet flere end fem biler ind på genbrugpladsen ad gangen.

Annonce

Lang lukning

Der har været lukket på genbrugspladserne siden den 11. marts.

Vagter fortsætter tre steder

Kræn Platz Thomsen oplyser, at der ikke har været særlig tendens til kødannelser i hverken Nørre Nebel, Vrenderup eller Oksbøl. Her har der også været vagter posteret.

Torsdag er den sidste dag med forlængede åbningstider på de fem genbrugspladser.

Ifølge planen forsvinder politihjemmeværnet fra Varde fredag, idet det er Din Forsynings vurdering, at et akkumuleret behov for at komme af med affald er afhjulpet i de første tre dage.

I weekenden vil der dog fortsat været vagter på genbrugspladserne i Varde, Nørre Nebel og Oksbøl. De to sidstnævnte steder, fordi der muligvis er en del sommerhusejere, som har affald, der skal bortskaffes.

Reglerne om maksimum fem ad gangen for at minimere risikoen vil stadig gælde, men det bliver altså op til det faste personale at håndhæve denne regel på de øvrige genbrugspladser.

Men det er Din Forsynings opfattelse, at der har været stor forståelse for ventetiden blandt kunderne.

Det kan tage en halv time at få bil og trailer ind her. Foto: Morten Nielsen
Øvelsen har været, at Nordre Boulevard skal holdes fri til den gennemgående trafik. Vejen er ringvej uden om Vardes centrum. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce