Annonce
Udland

Ti migranter hopper over bord fra omstridt redningsskib

Guglielmo Mangiapane/Reuters

Flere migranter har taget desperate løsninger i brug efter knap tre uger om bord på redningsskib ved Italien.

I alt ti migranter er tirsdag hoppet over bord fra redningsskibet "Open Arms" i et forsøg på at svømme til den italienske kyst.

Det oplyser den spanske hjælpeorganisation, der driver skibet.

"Open Arms" har befundet sig på havet i 19 dage og har stadig næsten 100 migranter om bord. Forholdene på skibet er af den spanske hjælpeorganisation blevet beskrevet som "ubærlige".

Skibet ligger blot få hundrede meter fra den italienske ø Lampedusas kyst.

På Twitter skriver organisationen, at der ikke er styr på situationen.

- Ni personer har kastet sig selv i vandet i et desperat forsøg på at nå Lampedusas kyst. Vores livreddere og italienske kystvagter forsøger at redde dem. Situationen er ude af kontrol, lyder det.

Tidligere tirsdag lød det, at én migrant var hoppet over bord.

"Open Arms" er blevet et omstridt emne i Italien.

Her har landets indvandringskritiske indenrigsminister, Matteo Salvini, indtil videre nægtet at lade skibet lægge til kaj.

I weekenden gik han modstræbende med til at lade 27 migrantbørn fra skibet komme i land. I et brev til premierminister Giuseppe Conti skrev Salvini, at han ville lade de "påståede" mindreårige forlade skibet.

Også selv om "det er i modstrid med min politik", lod han forstå.

Matteo Salvini er berygtet for sin hårde linje over for migranter, der forsøger at sejle fra Nordafrika til Italien.

Regeringen, der består af Salvinis højredrejede parti Lega og den populistiske Femstjernebevægelse, er ved at gå i opløsning.

Det er fremskyndet af Salvini, der kræver valg. Kommer det, ser hans parti ifølge målinger ud til at blive den store vinder.

Premierminister Conte taler tirsdag klokken 15 i Senatet om regeringskrisen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce