Annonce
Esbjerg

Ti millioner ekstra til det vigtige: Politikerne ønsker stærke børn og trygge ældre

Sofie Valbjørn (Alternativet), borgmester Fanø, har sammen med byrådskollegerne sikret et budget i balance, som alle politikerne står bag. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Et enigt byråd vedtog torsdag aften budgettet for 2021, hvor økonomisk hjælp udefra sikrer velfærden på øen.

Fanø: Et enigt byråd godkendte torsdag aften budgettet for 2021 for Fanø Kommune. Godt hjulpet af samlet ti millioner kroner fra staten  og en skatteforhøjelse kan politikerne undgå drastiske besparelser til næste år.

Og samtidig kan man give præcis ti millioner kroner til de ældre og børnefamilierne. Der er flere ældre, de lever længere og kræver mere pleje i hjemmet eller på plejehjemmet. Og pasning af de mindre børn og skolen koster  mere.

Anja Parbst Høst fra de konservative satte stærkest ord på det, som hun oplever som en af Fanø Kommunes vigtigste opgaver i fremtiden.

Annonce

- Mit hjertebarn er vores allesammen børn. Jeg ved om nogen, at det er vigtigt, at de får en god start på livet, og at der skabes nogle stærke børn. Det kræver hænder nok - og kompetente hænder i børnepasningen, sagde hun.

Hun glæder sig til, at man vil arbejde med at skabe optimale rammer for børnene i  pasningstilbud og i hjemmepasning.

Det kunne vi ikke være bekendt

- Planen om højere takster og nedlæggelse af dagplejen kunne vi simpelthen ikke være bekendt. Det er godt, det blev stillet i bero, mens vi arbejder med det gode børneliv, sagde Anja Parbst Høst.

Merete Engsted fra Fanø Lokalliste var som politikerne fra de øvrige lister enige om, at det er godt, at der skal arbejdes med børne- og familierådet.

-Vi skal snakke fremad, for vi har nogle penge at gøre med.

Hun indrømmede, at en mindre besparelse i år ved at lukke fysisk træning for demente ikke havde været kønt.

Det vigtigste tal i budgettet er formentlig en skattestigning på 0,3 procent til næste år, som stiger til 0,69 procent i løbet af fem år.


Vi gør det godt.

Niels Heinel, Miljølisten


Dermed er der flere penge til digerne og kommunekassen  styrkes, så risikoen for økonomiske nødopbremsninger bliver mindre .

Erik Nørreby (V) opregnede, at kommunaftalen og udligningsreformen giver omkring 10 millioner kroner, men en forudsætning er, at Fanø tiltrækker 101 nye borgere til næste år, så indbyggertallet bliver 3534.

- Det er mange, vi skal tiltrække, sagde han.

Karen Jeppesen (SF) mener, at politikerne kan slappe af med den øgede likviditet i fremtiden og glædede sig til fremtidsplanerne for daginstitutioner  og ældreområdet.

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste understregede, at dagpleje og dagpasning ikke kun skal handle om takster, men også om normering m.m.

Skattestigninger er ikke en konservativ kop te, men Christian Lorenzen  og Anja Parbst Høst var med på skattestigningen.

Johan Brink Jensen (S) fokuserede på det positive i budgettet, mens Niels Heinel (Miljølisten) forudså flere skattestigninger med flere ældre.

Til gengæld ser han frem til, at en kommende kommunikationsrådgiver kan fortælle de  gode og positive historier om Fanø: - For vi gør det godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce