Annonce
Sønderborg

Ti nye turistinformationer åbner i Sønderborg Kommune

Der kommer turistinformation i oplevelsesparken Universe. Arkivffoto: Timo Battefeld
I løbet af de kommende uger åbner ti nye turistinformationer fordelt på hele Sønderborg Kommune.

Sønderborg: I slutningen af februar åbner ti nye turistinformationer i hele Sønderborg Kommune. Sidste år satte politikerne 520.000 kroner af til aktørdrevet turistservice, og nu er de ti steder næsten på plads. Stederne skal afløse de bemandede turristinformationer i Nordborg Guld og Sølv og Det Gamle Rådhus i Gråsten.

- Vi valgte en ny model i stedet for den traditionelle løsning. Vi har vendt det rundt, så i stedet for at leje kvadratmeter, har vi tænkt i nyt hardware. Vi bruger ikke pengene på husleje, og har spurgt, hvem kunne have interesse i at lægge gratis kvadratmeter til turistinformation. Turisterne kommer ind i butikken og køber måske en kop kaffe. Det flow opvejer det, at man stiller nogle kvadratmeter til rådighed, siger Jesper Kock (S), der er fungerende formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

De ti steder er placeret rundt om i hele kommunen. Det er blandt andet på Benniksgaard Butik i Rinkenæs, Marina Fiskenæs i Gråsten, Kvickly i Nordborg, oplevelsesparken Universe samt brugser og sommerhusudlejningsbureauer på det øvrige Als og i Broager. Der mangler at blive skrevet under på et par kontrakter, og der arbejdes også på en turistinformation i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten.

I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er.

Jesper Kock, fungerende formand for kulturudvalget

Turistinfo i Borgen

Stederne får facadeskilte og bannere samt skal have brochurer, digital touchskærm samt personlig service. Medarbejderne skal desuden tage et onlinekursus. Turisterne kan også søge information gennem app'en 'Visit Sønderborg', som kan downloades til alle smartphones.

- I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er, siger Jesper Kock.

Turistinformationerne åbner i løbet af uge syv og otte. Foruden de ti turistinformationer laves en særskilt løsning til Borgen Shopping Center, som vil være tilsvarende selvbetjeningsløsningen i Visit Sønderborg i Perlegade.

Projektet løber i en foreløbig toårig periode frem til 2022.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Billund

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce