Annonce
Sønderborg

Ti nye turistinformationer åbner i Sønderborg Kommune

Der kommer turistinformation i oplevelsesparken Universe. Arkivffoto: Timo Battefeld
I løbet af de kommende uger åbner ti nye turistinformationer fordelt på hele Sønderborg Kommune.

Sønderborg: I slutningen af februar åbner ti nye turistinformationer i hele Sønderborg Kommune. Sidste år satte politikerne 520.000 kroner af til aktørdrevet turistservice, og nu er de ti steder næsten på plads. Stederne skal afløse de bemandede turristinformationer i Nordborg Guld og Sølv og Det Gamle Rådhus i Gråsten.

- Vi valgte en ny model i stedet for den traditionelle løsning. Vi har vendt det rundt, så i stedet for at leje kvadratmeter, har vi tænkt i nyt hardware. Vi bruger ikke pengene på husleje, og har spurgt, hvem kunne have interesse i at lægge gratis kvadratmeter til turistinformation. Turisterne kommer ind i butikken og køber måske en kop kaffe. Det flow opvejer det, at man stiller nogle kvadratmeter til rådighed, siger Jesper Kock (S), der er fungerende formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

De ti steder er placeret rundt om i hele kommunen. Det er blandt andet på Benniksgaard Butik i Rinkenæs, Marina Fiskenæs i Gråsten, Kvickly i Nordborg, oplevelsesparken Universe samt brugser og sommerhusudlejningsbureauer på det øvrige Als og i Broager. Der mangler at blive skrevet under på et par kontrakter, og der arbejdes også på en turistinformation i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten.

I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er.

Jesper Kock, fungerende formand for kulturudvalget

Turistinfo i Borgen

Stederne får facadeskilte og bannere samt skal have brochurer, digital touchskærm samt personlig service. Medarbejderne skal desuden tage et onlinekursus. Turisterne kan også søge information gennem app'en 'Visit Sønderborg', som kan downloades til alle smartphones.

- I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er, siger Jesper Kock.

Turistinformationerne åbner i løbet af uge syv og otte. Foruden de ti turistinformationer laves en særskilt løsning til Borgen Shopping Center, som vil være tilsvarende selvbetjeningsløsningen i Visit Sønderborg i Perlegade.

Projektet løber i en foreløbig toårig periode frem til 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce