Annonce
Sønderborg

Ti nye turistinformationer åbner i Sønderborg Kommune

Der kommer turistinformation i oplevelsesparken Universe. Arkivffoto: Timo Battefeld
I løbet af de kommende uger åbner ti nye turistinformationer fordelt på hele Sønderborg Kommune.

Sønderborg: I slutningen af februar åbner ti nye turistinformationer i hele Sønderborg Kommune. Sidste år satte politikerne 520.000 kroner af til aktørdrevet turistservice, og nu er de ti steder næsten på plads. Stederne skal afløse de bemandede turristinformationer i Nordborg Guld og Sølv og Det Gamle Rådhus i Gråsten.

- Vi valgte en ny model i stedet for den traditionelle løsning. Vi har vendt det rundt, så i stedet for at leje kvadratmeter, har vi tænkt i nyt hardware. Vi bruger ikke pengene på husleje, og har spurgt, hvem kunne have interesse i at lægge gratis kvadratmeter til turistinformation. Turisterne kommer ind i butikken og køber måske en kop kaffe. Det flow opvejer det, at man stiller nogle kvadratmeter til rådighed, siger Jesper Kock (S), der er fungerende formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

De ti steder er placeret rundt om i hele kommunen. Det er blandt andet på Benniksgaard Butik i Rinkenæs, Marina Fiskenæs i Gråsten, Kvickly i Nordborg, oplevelsesparken Universe samt brugser og sommerhusudlejningsbureauer på det øvrige Als og i Broager. Der mangler at blive skrevet under på et par kontrakter, og der arbejdes også på en turistinformation i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten.

Annonce

I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er.

Jesper Kock, fungerende formand for kulturudvalget

Turistinfo i Borgen

Stederne får facadeskilte og bannere samt skal have brochurer, digital touchskærm samt personlig service. Medarbejderne skal desuden tage et onlinekursus. Turisterne kan også søge information gennem app'en 'Visit Sønderborg', som kan downloades til alle smartphones.

- I stedet for at blive ved med at lave det samme, så bliver turistinformationen styrket, når vi får informationsstederne ud, hvor turisterne er, siger Jesper Kock.

Turistinformationerne åbner i løbet af uge syv og otte. Foruden de ti turistinformationer laves en særskilt løsning til Borgen Shopping Center, som vil være tilsvarende selvbetjeningsløsningen i Visit Sønderborg i Perlegade.

Projektet løber i en foreløbig toårig periode frem til 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce