Annonce
Sønderborg

Ti qvindfolk udtrykker Genforeningen i deres kunst

Anne Grethe Nielsen har en serie på 14 billeder med på udstillingen "Qvindfolk 2020". Serien relaterer til 1920 og historien før. Dette maleri har titlen "Fælles vilje gør kampdagen skøn". Privatfoto
Kunstpunkt i Augustenborg har en spektakulær udstilling fra den 28. februar til den 12. marts, hvor ti medlemmer viser malerier, keramik, skulptur af drivtømmer og genbrug, tegning på genbrugspapir og malerier i flere stilarter. Ved ferniseringen den 29. februar kommer udstillerne i rødt og hvidt.

Augustenborg: Det bliver en anderledes udstilling på Kunstpunkt i Augustenborg, når ti qvindfolk fra den 28. februar til den 12. marts udstiller billedkunst, keramik og skulpturer med titlen "Qvindfolk 2020".

Det er femte år i træk, at der er en ren kvindeudstilling i Kunstpunkt, og deltagerne markerer og fejrer "Kvindernes internationale kampdag". De ti kvinder - Anne Grethe Nielsen, Birthe Anna, Christa Conradsen, Edith Moldt, Gitte Reid Wind, Hanne Christensen, Lilian Meier, Marianne Kjær Nissen, Nina Tholander og Ulla Rerup - er alle medlemmer af Kunstpunkt, og de har hver især arbejdet med at udtrykke og tolke ordet Genforening.

Det kommer der en flot udstilling ud af med keramik, skulptur af drivtømmer og genbrug, tegning på genbrugspapir og malerier i flere stilarter. Samtidig er der sædvanen tro galleri "Ung kunst" i det lille lokale i stueetagen på det gamle posthus, Storegade 14 i Augustenborg. Det er Lisa Rasmussen Bladt der udstiller denne gang.

Annonce

Kvindernes kampdag

På kvindernes internationale kampdag den 8. marts kl. 15.00 kommer kunstneren Mette Ohlsen på besøg i Kunstpunkt, hvor hun holder foredrag for de kampberedte kvinder, der skal synge "Den danske sang er en ung blond pige". Den har tekst af Kai Hoffmann fra 1924 og melodi af Carl Nielsen fra 1926.

Foredraget er gratis, og billetter kan bestilles på mail: nielsenag1952@gmail.com eller afhentes i Kunstpunkt fra den 28. februar til den 5. marts i åbningstiden.

Barselspotter

På udstillingen kan man blandt andet se en serie på 14 malerier af Anne Grethe Nielsen - tidligere formand for Kunstpunkt. Malerierne er en fortælling fra 1920 og historien før. Hun har haft malerierne en tur på Kunstskolen, hvor en uddannet billedkunstner har gennemgået malerierne og rost hende for et flot resultat.

Hanne Christensen har gået en tur ved Nybøl Nor, hvor hun har samlet drivtømmer til skulpturer og lavet sokler af gamle sten, mens keramiker Lilian Meier blandt andet har barselspotter med på udstillingen. Barselspotter blev tidligere mest anvendt til at transportere mad til den nybagte mor.

I forbindelse med ferniseringen lørdag den 29. februar kl. 14.00 bliver Christa Conradsen - der selv udstiller - åbningstaler, og der skal synges "Det haver så nyligen regnet". Den gamle folkevise er gendigtet af Svend Grundtvig i 1861. Efter tabet af Sønderjylland i 1864 blev danskerne i Nordslesvig udsat for et stigende pres med Bismarcks jern-og-blod politik, der næsten afskaffede det danske sprog.

Anne Grethe Nielsen har i øvrigt til ferniseringen opfordret sine medudstillere til at komme i rødt og hvidt. Det skal symbolisere Dannebrog.

- Så må vi se, hvad de finder i klædeskabet og garderoben, siger Anne Grethe Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce