Annonce
Kolding

Ti toptunede computere er klar: E-sport rykker ind i hallen

Steffen Nikolajsen, centerleder i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, har aldrig selv prøvet kræfter med e-sport, men hans tiårige søn spiller. Foto: Jacob Schultz

Ti nye gaming-computere i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter giver Koldings computerglade børn og unge en helt ny mulighed for at dyrke e-sport.

Kolding: Dorthe, Denise og Ditte står og brummer sagte i et mødelokale i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter. Det samme gør syv andre.

Det er ikke ti piger, der brummer, men ti nye computere. Det er de hastigt roterende blæsere i computerne, der giver en hvislen.

Computerne er døbt, fordi det er lidt sjovere, at de hedder Dea, Diana osv., end at de hver har et navn, der består af en række små og store bogstaver og tal.

Mødelokalet er for nylig lavet om. Fremover skal rummet være base for børn og unge, som dyrker e-sport i Kolding. De ti computere står i to rækker, så to hold med fem spillere vender mod hinanden, når de spiller.

Bramrupdam Sports- og Mødecenter har, med hjælp fra sponsorer, investeret 150.000 kroner i at udstyre lokalet med gaming-computere.

Formålet er at tilbyde faciliteter til e-sportsudøverne, på samme måde som at der står en hal til rådighed for håndbold- og badmintonspillere.

- Der er brug for faciliteter, hvor udøverne kan træne og blive bedre. Jeg synes, det giver god mening, at de er her, hvor der sker en masse andre ting, fortæller Steffen Nikolajsen, centerleder i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter.

Åbning

Fredag klokken 17 åbnes det nye e-sportcenter i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter. Det markeres blandt andet med en dyst i Counter-Strike mellem Kolding E-sport og Nova E-sport fra Sønderborg.Kampen vises direkte på en storskærm i centrets cafeteria.

De ti computere er spritnye - næsten. De blev brugt i to dage til et stort e-sportsarrangement i Sønderborg, hvor professionelle gamere fra ind- og udland spillede på dem. Foto: Jacob Schultz

Væk med stigmatisering

På fredag klokken 17 klippes snoren officielt til det nye e-sport-slaraffenland, der kommer til at hedde Fynske Bank E-sport Arena.

Der er allerede lavet en aftale med Kolding E-sport, som fremover lejer lokalet tirsdage og torsdage mellem 16.30 og 21, hvor der trænes i spillet League of Legends. Steffen Nikolajsen forventer, at Kolding E-sport kommer til at bruge lokalet mere end de ti timer om ugen. Desuden er Bramdrupdam GIF i gang med at oprette e-sport-underafdelingen Bramdrupdam Knights.

Hensigten er at søge kommunen om, at foreninger kan få tilskud til at leje e-sport-lokalet på samme måde, som når foreninger lejer hallen.

Det er dog ikke kun foreninger, der er målgruppen.

- I de ledige timer kan de unge mennesker, der ikke lige har 15.000 kroner til en computer, spille her med vennerne. På den måde kan vi også fjerne noget af den stigmatisering, der ligger i at spille computere. Det kan blive mere socialt, siger Steffen Nikolajsen.

Det bliver muligt at booke lokalet på timebasis. Ikke til en timepris, men med abonnement på omkring 100 kroner om måneden.

Annonce

Ikke en netcafé

Steffen Nikolajsen håber, at Bramdrupdam Sports- og Mødecenter bliver et omdrejningspunkt for e-sport i Kolding.

Selvom hovedparten af danske netcaféer lukkede for ti år siden, tror Steffen Nikolajsen på, at det lykkes at trække computerspillerne ud af værelserne.

- Det er ikke en netcafé. Det er et sted, hvor man kan komme og dyrke sin sport. Siden dengang med netcaféerne er der sket meget. I dag er e-sport opstået som en sportsgren og er meget mere organiseret, end det var. Vi tror på, det bliver en succes.

Annonce
Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Tønder For abonnenter

DF-lokalformand i ny kampagnevideo: - Tyskerne er kommet til magten i Tønder

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce