Annonce
Læserbrev

Tid til at bankerne hjælper til

Læserbrev: Danmark har kæmpestore problemer som følge af den verdensomspændende corona-krise. Folketinget har været nødt til at lave store lovindgreb, som skal hjælpe virksomheder og selvstændige i en svær tid. Vi er som samfund midt i en stor økonomisk krise, flere og flere mister deres job og virksomhederne er ramt hårdt på økonomien.

Det er glædeligt, at Finans Danmark og regeringen er kommet med en fælles erklæring, der gælder frem til sommeren 2020. Hvor bankerne giver tilsagn om at de vil holde hånden under både private kunder og virksomheder. Det må bare ikke munde ud i tomme ord og løfter, ej heller være en situation som bankerne udnytter til at tjene ekstra profit.

Jeg mener at bankerne skal tilbyde både deres private- og erhvervskunder at de slipper for afdrag og rentetilskrivning de næste 4 måneder. Det skal gælde både på realkreditlån og almindelige banklån. Bankerne kan så lade lånene løbe 4 måneder længere for dem der gør brug af ordningen. Det vil sige at bankerne sætter tingene i bero.

Der er ingen tvivl om at bankerne har råd til det og de er stærkt rustede til denne krise. Tag fx Danske bank hvor bestyrelsesformand Karsten Dybvad har været ud og sige, at Danske Bank er klar til at betale udbytte til deres aktionærer på omkring 7 mia. kroner for 2019.

I 2008 og 5 år frem lavede staten 6 bankpakker for at bankerne kunne komme godt igennem finanskrisen. Bare de 2 første pakker betød at der blev lånt ca. 80 mia. kroner til bankerne. Nu er det på tide, at bankerne hjælper kunderne og samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce