Annonce
Billund

Tiden. Solrige sommerglimt

Grindsted: Byen er fuld af glade unge mennesker med huer i flere farver. Uanset farven stråler de af lykke. Nu ligger en ny og anderledes fremtid for dem - en fremtid med mange muligheder. En ny tid.

Også en ny tid for rutebilstationen.

Vi, der går forbi der, ser, at det ur, der har været væk længe, nu er kommet op. Nok et nyt ur, men sådan er tiden. Den runde åbning, der sammen med det gamle ur har fulgt mange mennesker, siger til det nye ur: Nu skal du følge med tiden. Der er ingen fare, der er en klemme på mig, så jeg har bare at passe tiden.

Ja, tiden er kostbar og vi må bruge den med flid og glæde. Et ord sagt af en underviser: Pas på fleksibiliteten, det vil altid være en vigtig del af det, man gør.

Det lærer de også på sygehuset, sammen med Friklinikken der er inde midt i. Der bliver renoveret og flyttet mure. De gamle mure gav sig - vi må passe på fleksibiliteten, og det holdt.

I øjeblikket får man visdomsord, når man træder på måtten ind til sygehusets forhal. På en rød måtte står der: 'Arbejdets glæde er godt for dit helbred, arbejdets glæde smitter.'

Ikke alle arbejder, men alle har brug for det. Jeg omskriver: 'Livsglæde er godt for dit helbred. Livsglæde smitter - giv det en god sommer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce