Annonce
Aabenraa

Tidl. konservativ minister skal lede politisk afdeling i brancheorganisation

Den 1. maj tiltræder tidligere minister og folketingsmedlem for De Konservative Henriette Kjær en stilling som leder af vejgodstransportens brancheorganisation ITD's politiske afdeling. PR-foto

Padborg: Tidligere minister og folketingsmedlem for De Konservative Henriette Kjær skal fremover stå i spidsen for brancheorganisationen ITD's politiske afdeling og kæmpe for mærkesagerne i den private brancheorganisation, der favner professionelle transport- og logistikvirksomheder over hele landet.

Henriette Kjær kommer fra en stilling som Public Affairs Director i Rud Pedersen, hvor hun var ansat i knap fire år.

Med udnævnelsen af Henriette Kjær som chef for ITD's politiske afdeling ønsker man at opruste yderligere på sin politiske interessevaretagelse i en tid, hvor en solid politisk indsats fortsat er stærkt påkrævet for at sikre optimale rammebetingelser nationalt og internationalt for vejgodstransporten, hedder det i en pressemeddelelse fra ITD.

- Vejpakke, grøn omstilling af de tunge transporter og vækst på transportområdet er alle politiske emner, som vi i ITD dagligt beskæftiger os med. Derfor er det også vigtigt, at vi lægger den rigtige kurs. Det har været afgørende for vores valg af Henriette Kjær som ny politisk chef, siger ITD's administrerende direktør, Carina Christensen.

Annonce

Maksimal indflydelse

Henriette Kjær, der i sin tid som folketingsmedlem også var transportordfører, ser frem til at bidrage til at kæmpe for ITD's mærkesager nationalt og europæisk.

- Vi står over for en række store politiske mærkesager nationalt og internationalt i den kommende tid, som vi vil gå benhårdt efter at få maksimal indflydelse på. Det arbejde skal fortsætte, så vi med fakta og dokumentation kan blive hørt på Christiansborg og i Bruxelles, siger Henriette Kjær, der tiltræder i sit nye job den 1. maj.

Hun vil arbejde fra ITD's kontor i København. Medarbejderne i ITD’s politiske afdeling er fordelt på tre lokationer i henholdsvis Padborg, København og Bruxelles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce