Annonce
Aabenraa

Tidl. Tour-helt til Rødekro: Chris Anker med i løb

Den tidligere Tour de France-rytter Chris Anker Sørensen kommer til Rødekro søndag 25. marts for at køre et 144 km langt løb. Arkivfoto: Henning Bagger, Scanpix

Chris Anker Sørensen bliver det absolutte hovednavn, når Rødekro Cykle Club sender hen ved 60 A-ryttere ud på en rundtur omkring stationsbyen.

RØDEKRO: Det er blot halvandet år siden, at den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen forlod den store internationale cykelscene. Det skete med udgangen af 2016, og så sent som samme sommer deltog han for femte og sidste gang i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

Det var også løbet i de franske bjerge, der gjorde Chris Anker Sørensen kendt uden for cykelsportskredse, ikke mindst fordi han som regel talte lige fra hjertet, når han blev interviewet efter etaperne i de franske bjerge.

I dag kører den hjemvendte Chris Anker Sørensen for et dansk cykelhold, og om godt en uge får sønderjyske cykelsportsinteresserede mulighed for at se den 33-årige tidligere Tour-stjerne i aktion på vejene omkring Rødekro.

Søndag 25. marts bliver han nemlig det absolutte hovednavn, når Rødekro Cykle Club afvikler et 144 km langt løb med deltagelse af i alt 60 A-ryttere.

Annonce

Chris Anker Sørensen

Født 5. september 1984.Han blev dansk mester i 2015 og har flere gange deltaget i de store etapeløb. Blandt andet i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France, fem gange.

Chris Anker Sørensen deltog også ved OL i 2008. Her blev han nr. 12.

I 2010 vandt han sin største sejr, en etape i det italienske etapeløb Giro d'Italia.

Han er gift med Michelle Moestrup. Parret bor i Skovlunde uden for København og har to døtre.

Start og mål ved Fladhøjhallen

Løbet i Rødekro bliver kørt på en rundstrækning, som rytterne skal igennem i alt seks gange. Nogle af vejene på ruten bliver spærret for offentlig trafik, og rytterne vil også blive eskorteret af politi.

Ud over Chris Anker Sørensen deltager også et par andre relativt kendte danske ryttere, nemlig Jesper Mørkøv og Sebastian Lander.

A-rytterne bliver sendt af sted på ruten kl. 11, og de første forventes i mål ved 14.30-tiden.

Der er start og mål ved Fladhøjhallen i Rødekro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce