Annonce
Aabenraa

Tidlig julegave: Hér får Julehjertebyen en kvart million kroner

AaGS Sponsorforening køber en aktie i Julehjertebyen til en værdi af en kvart million kroner. Julehjertebyens koordinator Malene Bruhn, i midten, pakker den overraskende gave ud sammen med Hanne Petersen. Dorrit Knudsen (t.v.) fra Sponsorforeningen overrakte donationen. foto: Jan Sternkopf
AaGS Sponsorforening køber en aktie i Julehjertebyen til en værdi af en kvart million kroner. Corona havde ellers sat Julehjertebyen under pres, men nu er driften sikret.
Annonce

Aabenraa: Brillerne duggede af lutter begejstring - og for en gangs skyld var Malene Bruhn, Julehjertebyens koordinator, mundlam. For natten mellem tirsdag og onsdag - helt præcis ved midnat - overføres et større pengebeløb til Julehjertebyens konto: 250.000 kroner  - en kvart million. Nok til at holde Julehjertebyen kørende et helt år. Og det er lige netop det, pengene skal bruges til.

Det er AaGS Sponsorforening, der deler ud af sine midler. I dette tilfælde er pengene øremærket Julehjertebyen, som hører under Et Hjerte for Alle, fortæller Dorrit Knudsen, bestyrelsesmedlem i AaGS Sponsorforening.

De mange penge skal nemlig betale driften af Julehjertebyen i et helt år.

Måske rækker beløbet endda hele to år, måtte en ovenud lykkelig og tydeligt bevæget Malene Bruhn erkende, da Sponsorforeningens bestyrelse dukkede op i Genbrug for Alle på Ramsherred 2.

Annonce

Mulighed for udvikling

- Nu kan vi koncentrere vores energi på andet end at bekymre os om økonomien. Det åbner mulighed for, at vi kan udvikle Julehjertebyen. For når driften er sikret de næste to år, er der råderum til at realisere nogle af vore idéer. Et udendørs egnsteater for børn i Julehjertebyen, for eksempel, sagde Malene Bruhn.

Det er det største beløb, som Julehjertebyen nogensinde har modtaget.

- Der er ingen Julehjerteby i år på grund af corona, og derfor kan der heller ikke samles penge ind i samme omfang som tidligere. Men bygningerne skal stadig vedligeholdes, ligesom der hele tiden er udgifter til driften, forklarede Dorrit Knudsen.


Nu kan vi koncentrere vores energi på andet end at bekymre os om økonomien

Malene Bruhn, koordinator Julehjertebyen


Sponsorforeningen har tidligere doneret penge - primært til kulturelle og sportslige formål. I løbet af de sidste år har man dog udvidet kriterierne for uddelingen af midler fra Sponsorforeningen.

Annonce

Godt formål

- For 4-5 år siden gav vi 200.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, for tre år siden fik hjemmet endnu en portion på 50.000 kroner. Men i år har vi besluttet at støtte Et Hjerte for Alle og Julehjertebyen. Det er også et kulturelt formål. Vi i bestyrelsen har ikke været et øjeblik i tvivl, at Julehjertebyen er ét af de største kulturelle arrangementer. Den er et fantastisk, hjertevarmt - og yderst vigtigt arrangement. For den tjener et vildt godt formål, nemlig at uddele julehjælp. Desværre må vi ikke bare give rede penge, som så gives videre. Derfor køber vi en aktie i Julehjertebyen, lød det fra Dorrit Knudsen.

For en gangs skyld var Malene Bruhn, koordinator for Julehjertebyen, mundlam. Efter den overraskende donation fik hun dog den idé, at der næste år skal arrangeres udendørs bankospil i Julehjertebyen. Foto: Jan Sternkopf

AaGS Sponsorforening, som er udsprunget af den tidligere Aabenraa Gymnastik- og Sportsforening, arrangerer bankospil på Næstmark fire gange om ugen. Det er overskuddet derfra, der udgør midlerne til fordeling.

Det er ikke tilfældigt, at det i år er Julehjertebyen, der betænkes, mener Dorrit Knudsen

Annonce

De frivillige bærer

- Julehjertebyen bæres af frivillige - det gør vores arbejde også. Så det giver mening for os at støtte Julehjertebyen, mener Dorrit Knudsen.

Der er dog flere penge i vente, så Julehjertebyen kan fortsætte, vedligeholde og formentlig endda videreudvikle konceptet. Men det afhænger af flere ting, påpeger hun.

For i hele december donerer AaGS Sponsorforening yderligere 500 kroner til Et Hjerte for Alle, hver gang der er banko på tallene 12 eller 24.

- Det er jo julens tal, bemærker Dorrit Knudsen.

Dertil kommer 50 kroner for hver gæst, der fra den 1.-24. december deltager i ét af de i alt fire ugentlige bankospil, som AaGS Sponsorforening arrangerer.

- Vi har cirka 250 deltagere hver uge, så det bliver da også til en pæn sum penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce