Annonce
Indland

Tidligere ansat i kommune er tiltalt for læk til journalist

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bitten Vivi Jensen skal onsdag i retten for at have givet fortrolige oplysninger til Informations journalist.

Næsten tre år efter at Information bragte et interview med en tidligere ansat i Frederiksberg Kommune, begynder onsdag et retligt efterspil i Retten på Frederiksberg.

Her er Bitten Vivi Jensen tiltalt for "under særligt skærpende omstændigheder uberettiget at have videregivet fortrolige oplysninger" til journalist Ulrik Dahlin fra Information.

Af anklageskriftet fremgår det, at der er krav om fængselsstraf i sagen.

Bitten Vivi Jensen videregav ifølge anklagen oplysninger, som hun havde fra sin tidligere ansættelse i Frederiksberg Kommunes rehabiliteringsteam.

Hun tog ifølge anklagen personoplysninger og/eller sagsakter om 90 borgere med hjem. Bitten Vivi Jensen fortæller selv, at hun ser sig som en "whistleblower".

- Jeg mener, at det, jeg laver, har en samfundsmæssig interesse. Der bliver spildt en masse penge på alle mulige nyttesløse projekter og arbejdsprøvninger, som bare gør folk syge, siger hun.

I en artikel i Information i april 2017 kritiserede Bitten Vivi Jensen i kraftige vendinger den måde, kommunen behandlede borgere, som søgte om førtidspension.

- Jeg har bare set nok af mennesker, som bliver ødelagt af det system, det såkaldte velfærdssamfund, som skulle holde hånden over dem, siger hun.

Artiklen bragte også et anonymiseret eksempel om en borger.

Frederiksberg Kommune afviste ifølge Information kritikken og meldte hende til politiet.

- Vi mener at kunne påvise, at der i denne artikel er personhenførbare oplysninger, som kun kan komme til Ulrik Dahlins kendskab ved, at der er givet samtykke i sagen, eller at oplysningerne uretmæssigt er videregivet, har arbejdsmarkedschef i Frederiksberg Kommune Johnny Madsen tidligere udtalt til fagbladet Journalisten.

Informations journalist Ulrik Dahlin har med henvisning til kildebeskyttelse afvist at lade sig afhøre om sagen af politiet, skrev Information i august.

Bitten Vivi Jensen får onsdag opbakning til sin sag.

Således har flere end 300 tilkendegivet på Facebook, at de vil deltage i en demonstration under navnet "Frikend Bitten!" ved Frederiksberg Rådhus, og flere end 900 har vist interesse.

Der er samlet afsat tre dage til retssagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce