Annonce
Tønder

Tidligere borgmester fylder 85 år

REJSBY: Mandag den 27. januar fylder tidligere borgmester i Skærbæk, Peter A. Petersen 85 år. Det bliver fejret med familie samt gode naboer og venner.

Lige netop familien, de gode venner og naboerne betyder meget for den tidligere borgmester, som er bosat i Rejsby.

- Mine børn, børnebørn og ikke mindst oldebørn fylder rigtig meget i mit liv. Det er en stor glæde at følge med i deres opvækst, fortæller Peter A. Petersen.

Når det ikke står på kvalitetstid med familien kan den kommende fødselar godt lide at spille kort, hvilket han gør hver onsdag. Derudover følger han med i udviklingen på Rejsby Europæiske Efterskole, som han kalder "vores efterskole", på grund af skolens store betydning for området.

- Jeg er frivillig hjælp på Rejsby Efterskole, hvor jeg slår græs. Det holder jeg meget af, siger Peter A. Petersen.

Annonce

Politisk liv

I mange år var Peter A. Petersen landmand, og fra 1978 sad han også i Skærbæk Byråd for Venstre.

I 1990 måtte landbruget dog lægges på hylden, da Peter A. Petersen blev borgmester i Skærbæk. Han sad som borgmester indtil 2002.

- Jeg havde det lidt dårligt med at skulle være fuldtidspolitiker, for jeg var rigtig glad for at være landmand. Men da vi først kom godt i gang, så blev jeg alligevel rigtig glad for det, fortæller Peter A. Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce